random15.jpg

Uw specialist

- Ontdek alles wat geweldig is aan een rondreis Colombia...

- Vraag advies voor de beste rondreis ideeën aan de Colombia specialist voor ouderen

colombia specialist

Van Rondreis naar Droomreis

Wat u vooraf moet weten voor uw vertrek naar Colombia - onze reisadviezen voor uw rondreis

Colombia is veilig om te reizen ondanks berichtgeving van alle media

Colombia ooit synoniem met drugs en geweld, is nu een van de veiligste landen in heel Zuid-Amerika maar jammer genoeg heeft nog steeds de stempel als onveilig terwijl er in een heel groot deel van het land veilig is, sommige gebieden zijn nog onveilig maar dat zijn bestemmingen waar een reiziger niet komt. Wat de media echter vergeten is te melden, is het feit dat het land een opmerkelijke ommekeer heeft bereikt en opnieuw opkomt als een wereldleider in industrie, gastvrijheid en maatschappelijk leiderschap.

Gemiddelde uitgaven per dag gedurende de vakantie

Door heel Colombia zijn genoeg goede restaurants te vinden, de gemiddelde bedragen die u voor eten en drinken per dag kwijt bent in een goed restaurant zijn redelijk te overzien voor een lunch betaalt men ca. EUR 3 á 5, een biertje of frisdrankje EUR 0.45, de avondeten kost ca. EUR 7 á 10. Natuurlijk zijn er restaurants waar de bedragen hoger zijn maar deze zijn de wat luxere restaurants. Vaak zijn de logies inclusief ontbijt.

Ik spreek geen Spaans, wat nu…

Heel weinig Colombianen spreken Engels, weliswaar dat een reis door Colombia leuker is als je Spaans spreekt maar het is niet noodzakelijk. Download een offline vertaling app voor als je niet uitkomt of wanneer je iets niet begrijp op je menukaart of een uithangbord. Leer voordat je naar Colombia afreist wat Spaanse woordjes dat brengt je dichter bij de Colombianen.

De reisseizoen van de Colombianen

Colombianen zijn reizigers van natuur en in de maanden December/Januari/Juli vieren zij hun vakanties dan reizen zij vaak naar familie of naar mooi vakantie bestemmingen in eigen land, als u deze maanden kunt vermijden gewoon doen want het is overal drukker en de accommodaties en vliegtickets zijn duurder.

Toeristen zijn vrijgesteld van betalen BTW (IVA)

Goed om te weten is dat u als toerist in Colombia geen BTW hoeft te betalen uitzondering hierop is de BTW op eten en drinken. Zelfs wanneer u spullen koopt als kleding, sieraden of elektronica kan met de bonnen de IVA (BTW) declareren op het vliegveld.

Wereldstekker

In Colombia heb je een wereldstekker nodig vergeet vooral niet om een aantal mee te nemen want anders ga je je telefoon, IPod of camera niet vaak kunnen gebruiken in Colombia. Houd rekening mee dat in sommige dorpen zijn de voorziening van elektriciteit beperkt vaak een aantal uren per dag.

Geldzaken

In de grotere steden vind u plekken waar je kunt pinnen met uw bankpas- of je credit card. We raden u aan om altijd een extra pinpas (liefst van een andere bank) en/of credit card mee te nemen voor onverwachte uitgaven of noodgevallen. Met creditcards kunt u bij de luxere restaurants en winkels betalen. Wij raden u aan om creditcards alleen mee te nemen als reserve en niet als primair betaalmiddel.

Geld meenemen

Amerikaanse Dollars worden gemakkelijker geaccepteerd dan euro’s. Met een bankpas met het Cirrus- of Maestro teken kunt u op veel plaatsen pinnen.

Belangrijke advies voor een zorgeloze vakantie

Draagt geen opzichtige sieraden, laat je eigendommen nooit onbeheerd achter, laat je paspoort in je hotel en draagt een kopie bij je.

Wilt u meer informatie en advies voor groepsreizen, privé rondreis, senioren rondreis, ouderen rondreizen, individuele rondreizen, zakenreizen, neemt contact met uw adviseur; specialist in alle rondreizen door Colombia.

 

Yanet Verwaal

Reizen in Colombia

Mobiel +31(0) 619506002

Tel +31 (0) 10 7430220

 

 

VRAAG VRIJBLIJVEND ONZE OFFERTE AAN!