random12-2.jpg

Uw specialist

- Ontdek alles wat geweldig is aan een rondreis Colombia...

- Vraag advies voor de beste rondreis ideeën aan de Colombia specialist voor ouderen

colombia specialist

Van Rondreis naar Droomreis

Tips voor rondreizen door Colombia

Verzekeringen

Ga goed verzekerd op reis. Denk aan een reis- en bagageverzekering, inclusief ongevallendekking. Controleer voor vertrek of uw ziektekostenverzekering in orde is, en gebieden in Zuid Amerika (Colombia) dekt tegen alle medisch kosten.

Reisdocumenten - Visum 

Let er goed op dat uw paspoort geldig is en blijft gedurende het verblijf in Colombia. Visum is niet nodig, bij aankomst wordt een toestemmingbewijs verstrekt dat geldig is voor een verblijf van maximaal 90 dagen.

De verkrijgbaarheid van het visum en geldigheid van het paspoort zijn sinds januari 2018 sterk aan wijzigingen onderhevigd, raadpleeg voor meest actuele gegevens de Colombianse Consulaat.

Vaccinaties - vaccinatiepaspoort

Voor de benodigde vaccinaties vraagt u lang voor vertrek advies bij de GG&D of andere instanties bij uw gemeente. Zonder de aanbevolen inentingen en eventueel gezondheidsbeschermende producten is het gevaarlijk en onverstandig om op reis te gaan. Als u het Amazone regenwoud wilt bezoeken is vaccinatie tegen gele koorts noodzakelijk! Een vaccinatiepaspoort in dit gebied is verplicht anders komt u Leticia - de Amazone niet in.

Als er twijfels zijn met betrekking tot het vaccinatiepaspoort vraag gerust aan de reisorganisator voor meer informatie.

Insectenbeten

In sommige gebieden moet u rekening houden met insectenbeten. Daarom raden wij  u het volgende aan:

  • Smeer u een aantal keren per dag met muggenwerende crèmes. (hoger % DEET)
  • In Colombia kunt u eventueel muggenwerende producten bij de apotheek kopen.
  • Tijdens wandelingen in het oerwoud is het verstandig om vooral lange broeken en shirts met lange mouwen te dragen. Ook sokken en wandelschoenen wordt u aanbevolen.

Houdt u ook rekening met het volgende:

  • Drink voldoende water en gebruik geen ijsblokjes. Koop gebotteld water en let goed op dat dop nog beveiligd is. Poets uw tanden met gebotteld water.
  • Bescherm uw lichaam en ogen goed tegen de zon.
  • Gebruik zonnecrème met een hoge beschermingsfactor (Denk hierbij aan factor 30/50).
  • Tussen 12 en 15 uur ’s middag is het verstandig de zon te vermijden. Draag een goede zonnebril.
  • Bij zeer hogere temperaturen is het verstandig meer zout te nemen tijdens de maaltijden, dan u gewend bent. Wees matig met alcohol en koffie.
  • Was uw handen regelmatig.
  • Vergeet uw medicijnen niet en houdt deze bij de hand.

Accommodaties

In de meest steden en dorpjes overnachten we in comfortabele toeristenklassenhotels die vaak een sfeervol koloniaal karakter hebben. Op basis van feedback van onze partners in Colombia kunnen wij de kwaliteit en service van deze hotels waarborgen.

Doordat meest van de hotels klein zijn kunnen wij niet altijd garanderen dat er plaats is en kan het voorkomen dat er uitgeweken wordt naar gelijkwaardig of betere accommodaties.

Route

Houdt er rekening mee dat het kan voorkomen dat door technische en of klimatologische redenen van de volgorde van de route van uw rondreis kan worden afgeweken.

Kledingadvies

Aangezien Colombia verschillende klimaatzones kent kunnen de temperatuurverschillen groot zijn. De temperatuur wordt over het algemeen bepaald door de hoogten. Hoe hoger u gaat, hoe kouder het wordt. De temperatuur varieert van boven de 25°C aan de kust tot onder 0°C in het Andes gebergte. Het is aan te raden om ‘laagjeskleding' mee te nemen: kledingstukken die je als het afkoelt over elkaar heen kunt aantrekken en bij warm weer snel uittrekt.

Wat raden wij U verder aan om mee te nemen

-       Stevige wandelschoenen e/o bergschoenen (geen nieuwe schoenen!)

-       Waterschoenen (denk bijvoorbeeld aan open sandalen die snel kunnen drogen)

-       Lange broeken & korte broeken

-       Regenjack

-       Kleding voor tropisch klimaat (het liefst van katoen)

-       Extra paar schoeisel

-       Hoofddeksel (het liefst van een goed lucht doorlatende stof)

-       Wanneer u contactlenzen draagt: neem een reserve bril mee

-       Diarreeremmers

-       Zaklamp

Wilt u meer weten? neemt contact op met de reisadviseur de specialist van Reizen in Colombia;

Yanet Verwaal

Mobiel +31(0) 619506002

Tel +31 (0) 10 7430220