random05.jpg

Uw specialist

- Ontdek alles wat geweldig is aan een rondreis Colombia...

- Vraag advies voor de beste rondreis ideeën aan de Colombia specialist voor ouderen

colombia specialist

Van Rondreis naar Droomreis

Beste vrienden van Colombia,

Zondag 22 September  ,dan eindelijk een reactie na een lange warme prachtige
zomer van onze reis naar Colombia.
Mijn dochter geboren in Bogota had al jarenlang de wens haar geboorteland te bezoeken
samen met mij ,haar vader en haar broer.
In Nederland denken wij dat het onveilig is in Colombia en dat was ook de reden om de reis steeds
maar weer uit te stellen.


Twee jaar geleden kwamen wij bij Yanet Verwaal van Reizen in Colombia terecht en zij
schonk ons het vertrouwen deze reis te ondernemen.
Voor ons drieen werd een individuele reis samengesteld voor 3 weken.
Na een lange en vermoeiende reis kwamen wij aan in Zuid-Amerika.
Vanaf dag een is het een groot avontuur geweest.


Ik hoef niet verder in te gaan op de prachtige verscheidenheid van de natuur,
de hoogte en temperatuur verschillen,
het lange reizen met auto bus of boot,het is het allemaal dubbel en dwars waard.
De gastvrijheid van de mensen,het verkeer,de werklust en de gelijkheid tussen man en vrouw,
de relaxte sfeer in Bogota en Cali en natuurlijk de Zuid Amerikaanse toestanden
is als een warme deken.


De vele controles door politie of militairen tijdens je reis zijn beleefd en vriendelijk.
Uiteraard zijn er plaatsen geweest waar wij wel een dag of langer hadden willen blijven
maar als je veel wilt zien in een relatief korte periode is dat niet te realiseren,
terwijl het verblijf op Bahia Malaga van 4 dagen mooi bijzonder maar te lang was.
Colombia maakt een snelle economische ontwikkeling door en is nog niet vergeven
van het toerisme.


Het land is nog puur dus mensen een "aanrader".
Wij hebben er van genoten de mooiste reis van ons leven!!
Alle gidsen van Reizen in Colombia heel hartelijk bedankt.

 

Fam. Van Lun

___________________________

Beste lezers Reizen in Colombia, 

Na jaren mijn vakanties besteed te hebben in de  USA en Canada heb ik dit keer gekozen voor een bestemming in Zuid Amerika.
De keus viel op Colombia vanwege de grote diversiteit van het land. Kusten aan de Pacific zowel als het Caribisch gebied. Jungle, woestijnen en bergen.
Van vele kanten kreeg ik de vraag of het niet gevaarlijk was in Colombia.


Mijn ervaringen in het land zijn louter positief nergens heb ik mij onveilig gevoeld, ik heb geen land meegemaakt waar de mensen zo vriendelijk zijn.
Dit geldt zowel de bediening in de hotels, restaurants als de taxichauffeurs. Ook de mensen op straat zullen proberen je te helpen wanneer je daarom vraagt.
Het is wel een voordeel als je wat Spaans spreekt, want het percentage mensen dat Engels beheerst is wel laag.
 
Op cultureel gebied is er veel te beleven. Musea in overvloed, archeologische parken en in de steden Salsa optredens. Een van de hoogtepunten was voor mij het bezoek aan de zoutkathedraal in Zipaquira, een door mijnwerkers in hun spaarzame vrije tijd gecreëerde kathedraal uitgehakt in de zoutmijnen.
De natuur biedt ook de nodige variatie, hoewel ik maar een deel van Colombia heb kunnen bezoeken heb ik een ontzettend groen land gezien, en mooie stranden en eilanden aan de beide kusten. Verder vulkanen, bergen, suikerrietplantages en woestijnlandschappen. Heel afwisselend allemaal.
 
Colombia is in vergelijking goedkoop voor wat betreft transport per bus of taxi en ook de maaltijden zijn laag geprijsd in vergelijking met wat wij gewend zijn. De reis daarnaartoe daarentegen is wat duurder. Met als voordeel ruime zitplaatsen in de vliegtuigen die de lijnvluchten uitvoeren.
 
Kortom een aanrader voor mensen die geïnteresseerd zijn in een reis naar een land dat nog niet volledig op het toerisme is ingericht, waardoor je je rustig overal kunt bewegen zonder onmiddellijk te worden aangeklampt door straatverkopers of bedelaars.

 

Bert Theunissen

_______________

 

Hey Yanet,  

Voila, we zijn terug en hebben een heerlijke vakantie beleefd ! de vertegenwoordigers van Reizen in Colombia  hebben ons geweldig goed verzorgd en zijn heel toffe mensen ! Ook de gidsen in Bogota en Medellin waren heel attent, kennen goed hun stad en omgeving en hebben ons heel interessante rondleidingen gegeven. We zijn echt aangenaam verrast teruggekomen. Colombia is een geweldig prachtig land - toch de delen die wij er van gezien hebben - en de mensen zijn ongelooflijk sympathiek, behulpzaam en vriendelijk. Het programma was heel goed opgesteld en we hebben van elke dag genoten.  De bergwandeling naar de lagune Iguaque, het bezoek aan de grotten in San Gil, de paardenrit in Valle de Cocora ( volgens mij één van de mooste plaatsen op aarde) , Barichara en Villa de Leyva....noem maar op, alles was gewoonweg zalig. De hotelletjes zijn ook heel goed meegevallen.  Het hotel in San Gil vonden wij persoonlijk het minste.  Het ligt aan een drukke baan en daar heb je veel hinder van het verkeer. 

De overnachting in Barichara vonden wij echt de top, spijtig dat het maar voor één nacht was.  Zo rustig en stil en zo'n aangename bediening van de dame des huize. Een echte aanrader.

Bedankt voor alles wat je voor ons gedaan hebt, het is een verlof geworden om nooit meer te vergeten !

 

Groetjes, Lut en Dirk

_________________

 

Beste Yanet,

We zijn nog wel niet terug in Belgie, maar we hebben Playa escondida al verlaten en zijn nog 1 dag in Bogota vooraleer we terug keren. We vonden het een fantastische plek om te zijn. Je kan er zo totaal ontspannen en je één voelen met de natuur. Alles is er enorm natuurlijk en de creariviteit van Beatriz  werkt inspirerend. Ook al was er uitzonderlijk veel wind, hebben we toch een keer kunnen gaan snorkelen en de pracht van de koralen kunnen zien. De houten huisjes zijn geweldig. Jaren geleden dat ik nog zo lang en goed geslapen heb als daar.

Zeker een aanrader voor onze vrienden. Een minpuntje: tijdens het weekend is er aan hotel Colon heel veel lawaai van de luxeboten die er komen aanleggen en heel luide muziek spelen. Dus best boeken tijdens de week.

 

Met dank en vriendelijke groeten,

Britta en Eddy

 

_________________

LUSTRUM REIS 2013 TU DELFT

Dag Yanet,

het is lastig om er aan te denken maar ben uiteindelijk begonnen. het gaat niet snel en is lastig terug te halen wat precies gebeurde. Dit is wat ik 2.5 uur heb weten te typen en ik zal spoedig weer verder gaan.

 

Dag 1, zaterdag 22 december

Aankomst in Bogota.

Na een flinke vlucht via Madrid zijn we aangekomen in Bogota. Gelukkig was na een vermoeide reis een goed ontvangst op het vliegveld door onze reisgids, chauffeurs en onze laatste reisgenoot. Nu was het reisgezelschap compleet met 15 heren, onze reisgids en natuurlijk twee Colombiaanse chauffeurs. 

Onze gids is een vriendelijk dame die al meerdere jaren in Bogota woont en heeft mogen genieten van de vele culturen en taal die het land rijk is. Onze gids heeft gediend als ervaren reisgezel en heeft niet getracht de lonelyplanet op te lezen, wat haar een gewaardeerde reisgezel maakte. Voor alle weetjes was voor ons op elke plek een locale reisgids geregeld.

Deze nacht en de volgende verbleven we aan de ‘Chorro de Quevedo’ wat nog echt het oude Bogota beschrijft. De avond kon natuurlijk niet anders worden afgesloten dan een bezoek aan een reggaeton kroeg op loopafstand van ons hostel.

 

Dag 2, zondag 23 december

Dagtour Bogota.

Onze enige volledig dag in Bogota moest natuurlijk efficient besteed worden en dat is ook gebeurd. Tijdens de stadstour hebben we bezoek gebracht aan het historische centrum: Plaza Bolivar, Monserrate Santuario, El Museo de Oro, La Candelaria, Chorro de Quevedo.

Rond elf uur vertok onze bus voor een nachtrit richting Salento en heeft iedereen geprobeerd te slapen en nachtrust te nemen. Helaas was de bus niet voor de grote Nederlanders gemaakt maar het ruime aantal plekken maakte het wel draaglijk.

 

Dag 3, maandag 24 december

Extreme sport en extreem landschap

Onszelf net ontvouwen na een nachtrit met de bus, komen we aan in het eerste kleine dorpje. Dit dorpje had duidelijk niet vaak zoveel toeristen bijelkaar gezien wat voor lachwekkende situaties zorgde. Hier zijn we opgepikt voor het Parapenten. Het scheelde niet veel maar het weer maakte het bijna onmogelijk te gaan parapenten. Toch heeft een ieder zo’n 20 minuten in de lucht gehangen en een geweldige ervaring aan overgehouden.

De paardrijtocht maakte duidelijk waar het gebied rond Salento zo bekend om staat. Het is een glooiend landschap met enorm hoge palmbomen die verdwaald maar verdeeld door dit landschap heen staan. Het is geweldig dit te paard te doen zodat je flink veel om je heen kan kijken en na een paar uur nog gezellig door kan kletsen met je buurman.

Deze avond was ons verblijf in Salento en natuurlijk kerstavond. Voor ons was een kerstdiner gepland en werd lokaal gekookt door de eigenares van het hostel. Het lokale eten werd door iedereen anders beleeft maar de avond was gezellig en door enkelen de eerste echte salsa danspassen geleerd.

 

Dag 4, dinsdag 25 december

Avontuurlijk te land en te water

Ons verblijf in Ranche California verklapte al goed wat deze dag in petto had. Als een soort keuzemenu gaf ieder zijn voorkeur op voor een extreme sport. Gezamenlijk hebben we afgesproken om in de ochtend te gaan kayakken en zorgde voor een frisse start. De middag heeft iedereen in groepjes een klimparcour, paardrijtocht door rievieren, en een mauntainbike tocht afgelegd.

De colombiaanse avonturiers hadden nog nooit zo’n groep enthausiaste fietsers meegemaakt. Na ongeveer 10 min. fietsen hadden ze door dat we nergens van terugdeinzden en kozen voor de lange en minder gevaarlijke tocht. Helaas, was dit voor hun ook niet de beste keus want ons uithoudingsvermogen was wederom onderschat en dat hebben ze geweten.

Het geweld van de dag, de door onszelf georganiseerde pubquiz met de nodige bieren zorgde voor diepe nachtrust.

 

Dag 5, woensdag 26 december

Cali, stad van de salsa

Deze ochtend konden we uitslapen tot 09.00 of zoals sommige een paar baantjes trekken in het zwembad. Het ontbijt, net als al het andere eten op Ranche California was voortreffelijk.

Aangekomen in Cali, is het eerste wat ons opviel de festiviteit die er heerst. Het is Feria de Cali, iets wat ooit begon als stierengevechtbeurs uitgegroeid tot grootste salsa festival van Colombia. Het stierenvechten kwam gedurende de eerste dagen bovenaan op de lijst met ‘things to see’. Met een groot gedeelte van de groep hebben we gezien hoe macho de colombiaanse cultuur kan zijn en hebben dat met . Een imposant schouwspel waarbij het publiek helemaal opgaat in het aanmoedigen van de medador die sierlijk de stier gek draait en uiteindelijk met een welgemikte steek de stier verlost.

Rond het stadion was intussen het centrum van de salsa-festiviteiten onstaan. Het was geweldig te zien hoe terrasjes en podia met verschillende hoogten naadloos in elkaar overgingen zover als je kon kijken. Met veel bier, Ron en Aguerdiente werden wij, de stijve delftenaren begeleid naar, van en over de dansvloer door de vele lieftallige dames die Cali rijk is.

 

Dag 6, donderdag 27 december

Feria de Cali

De tweede dag in Cali was alweer fantastisch. Iedereen heeft zich in kleine groepjes de stad eigen gemaakt en werd door lokalen duidelijk gemaakt welke gebieden niet voor toeristen zijn, en zijn daar ook redelijk duidelijk over.

In de namiddag was er in het hostel een salsa-les waar de delftse heupen nog wat losser werden gemaakt als voorbereiding op de avond. Nu werd er een plaatselijke club aangedaan wat een heel ander verhaal dan de straatfeesten van de avond ervoor. Het dansen werd hier een heel stuk serieuzer genomen. Bij elk einde van een lied verlaat iedereen de dansvloer om een shotje aguerdiente te nemen, waarna direct een andere danspartner word gezocht om de dansvloer weer te vullen bij een nieuw lied.

 

Wordt vervolgd.... :-)

Groet, F.Teeuwisse

namens DE LEDEN VAN CLUB MORGEN TU DELFT

 

___________________

 

  

Hoi Yanet!  

Alles is heel erg goed gegaan met onze crew! Ze hebben een fijne reis gehad en alles is heel voorspoedig gegaan.

Dank voor je medewerking en zodra ik weet wanneer het wordt uitgezonden, probeer ik je dit te laten weten.  

Fijn weekend gewenst en hopelijk werken we in de toekomst nog eens samen!

 

Groet,

Joyce van der Zalm

Producer BNN TV

_______________

 

Hola Yanet !

Het was een spannende, afwisselende, mooie, betoverende, vermoeide vakantie. Vakantie is niet het goede woord, want eenmaal terug in Nederland moeten we uitrusten. Het afscheid nemen onze gidsen en Colombia was erg moeilijk. We kunnen iedereen Colombia van harte aanraden, het is niet gevaarlijk, niet toeristisch en heel mooi. Yanet heeft door haar contacten met de plaatselijke gidsen, haar kennis van het land en vooral haar liefde voor haar geboorte land een fantastische en vooral goed georganiseerde reis uitgestippeld!

Fam. de Jong

______________

Beste Yanet ,

Hierbij ons verslag, het is mij gelukt, doe alleszins iedereen de groeten ,

Aangekomen op de luchthaven van  Bogota was de welkom hartelijke en perfect voorbereid.

Juan Luiz stond ons p te wachten, samen met Ernesto, onze chauffeur voor de komende dagen.

Onmiddellijk was er een klik met Juan , die ons met alles hielp en zijn planning ook aanpaste aan onze noden en die van de jongens. Dit was zeer aangenaam, het gaf ons een vrijer gevoel .

De eerste indruk van Bogota was verrassend, vrij modern, zoals een echte groot stad. De aankomst aan ons hotel gaf een speciaal gevoel, omdat er een security stond met een matrak .

Zowel Juan als Ernesto waren steeds op tijd, altijd bereidwillig, , “echt” vriendelijk .

In het hotel ontmoeten we Paula, een fantastische vrouw, die haar werk zeer ter harte neemt. Af en toe een Waths app, onmiddellijk antwoorden op vragen, … super .

Na twee dagen Bogota hebben we afscheid genomen van Juan, we hebben wel nog contact gehad. Hij wilde graag weten of alles goed verlopen was .

Ernesto was een prima chauffeur met zijn eigen kwaliteiten als gids. De komende dagen heeft hij ons prima begeleid, zijn eigen inbreng was heel tof. Tijdens dit deel van de reis zijn we naar Vila de Leyva , Barichara geweest. Ernesto heeft ons naar een grotere stad gebracht waar we ook eens normaal konden winkelen, een winkelcentrum voor de jongens. Geen inkopen gedaan, maar ook eens leuk om te doen.

In Socoro en San gil viel de begeleiding een beetje tegen, vnl in Soroco. Er waren twee gidsen , maar de uitleg was heel verwarrend, en de zogezegde historicus liep er maar bij voor spek en bonen. Dit was wel jammer , vnl voor de verspilde tijd. We hebben toen veel tijd in de auto doorgebracht en de bezoeken vielen dan tegen .

De volgende dag hadden we één van de twee gidsen terug , hij deed zijn best . Het leek wel of hij een website aan het oprichten was, we moesten overal op de foto, maar dit stoorde niet. Hij had de vorige dag goed gemaakt.

De volgende dag hebben de jongens paragliding gedaan, en zijn we niet meer langs het park geweest.

De vluchten naar Cartagena  waren perfect geregeld, Paula zorgde voor de tickets, alles lag klaar .

Ook bij aankomst in Cartagena stond ons een fantastische gids op de wachten. 

Twee dagen Cartagena was mooi, maar dit mochten er drie geweest zijn, de derde dan voor onszelf. De uitstap naar Palenqua ,was wel de moeite waard.

Nog drie dagen rust op het eilandje Rosario, leuk voor één overnachting.  Beter een dagje meer in Bucaramanga of Cartagena.

In ieder geval,

- Hotels super

- Chauffeur super

- Paula super

- Gidsen super

Jullie zijn zeker een aanrader, ik geef het zeker door .

Vriendelijke groeten, 

______________________________________

Meer weten en op zoek naar een passend authentieke reis op maat naar Colombia mail of bel ons de Colombia reisbureau specialist in; groepsreizen, privé rondreis, senioren rondreizen, salsa reizen, fotoreizen, natuurreizen, 55 + strandvakanties Colombia.

 

Reizen in Colombia

Yanet Verwaal

Mobiel +31(0)619506002

 

VRAAG VRIJBLIJVEND ONZE OFFERTE AAN!