random12-2.jpg

Informatie over vakantie land Colombia 

Een algemene indruk van het land en de mensen in Colombia

Bevolking

Colombia heeft 48.5 miljoen inwoners en  is één van de landen met de meeste inwoners in Latijns-Amerika. Het land is daarentegen dun bevolkt en er zijn duidelijke verschillen merkbaar tussen verschillende regio’s. Deze verschillen zijn ontstaan doordat de mensen zich massaal verplaatsten naar de steden. Deze trend wordt nog altijd voort gezet. In 2008 was de urbanisatiegraad 74 procent. Ongeveer  35 procent van de bevolking leeft in de vier grootste steden van Colombia; Bogota, Medellin, Cali en Barranquilla.

 

Bevolkingsopbouw

De Colombiaanse bevolking is jong, ondanks de dalende geboortecijfers. 29.4 procent van de totale bevolking is 0 tot 14 jaar. De grootste groep in Colombia is die tussen de 15 en 64 jaar. Zij beslaan 65.1 procent van de totale bevolking. Maar 5.5 procent is ouder dan 65 jaar. De Colombiaanse bevolking is grotendeels van gemengde afkomst. 68 procent van de bevolking bestaat uit Mestiezen. Daarnaast is 20 procent van Europese afkomst en 14 procent van Afrikaanse afkomst. 3 procent van de bevolking wordt gevormd door Indianen. Bijna de gehele bevolking van Colombia is rooms-katholiek. Kerk en staat zijn bij de wet gescheiden en er bestaat een volledige godsdienstvrijheid. De spreektaal is officieel Spaans.

 

Bevolkingsgroei en levensverwachting

De bevolkingsgroei zal de komende jaren afnemen van gemiddeld 1.6 procent naar 1.4 procent in 2010 door een daling van het geboortecijfer. De gemiddelde levensverwachting in 2009 was 72.8 jaar. Voor vrouwen is de levensverwachting langer 76.5 dan bij de manen 68.7. Als gevolg van binnenlands geweld en de werkeloosheid zijn er ongeveer 500.000 Colombianen geëmigreerd in de periode van 1998-2001.

 

Klimaat en het weer

Colombia bevindt zich in de equatoriale zone. Het Andes-gebergte geeft het land een gevarieerde topografie, variërend van vlakten en tropische regenwouden tot veengebieden en eeuwige sneeuw. De klimatologische schommelingen zijn niet het gevolg van seizoenen, maar door de hoogtes en de temperatuur. Deze daalt ongeveer 6 °C per 1000 meter stijging boven de zeespiegel. Op zeespiegel is de temperatuur ca. 30 °C. In Colombia zijn er geen seizoene, voor reizen door het land, het klimaat en het weer van elke regio is relatief stabiel gedurende het hele jaar door dus reizen in Colombia kan het hele jaar door. Er zijn kleine verschillen afhankelijk van de tijd (droog seizoen of regenseizoen). Het droge seizoen is meestal in december-januari en van juli tot augustus. De regentijd is in april-mei en oktober-november, hoewel dit wel kan variëren.

Laat je adviseren door reisbureau; Reizen in Colombia over het beste seizoen voor je vakantie, wij geven advies aan alle groepsreis, privé rondreis, senioren rondreis, lustrumreis, rondreizen in Colombia.

 

Nederlandse beeldvorming over Colombia

Het imago van Colombia in de wereld (en ook in Nederland) is jammer genoeg slecht. Net als vele andere plekken op de wereld is de veiligheid in bepaalde gebieden gevaarlijk. Toch wordt dit beeld geschetst door de media en daarbij erg overdreven. De vredesonderhandelingen tussen de regering en de FARC zijn in 2002 afgebroken. Hierdoor heeft de president van Colombia een harde aanpak van de diverse gewelddadige groepen ingezet om de veiligheid van de Colombianen en toeristen beter te garanderen. Zo is de inzet van militairen en politie op de wegen merkbaar. Ook wordt er momenteel militairen in de steden ingezet. Deze campagne, met de naam “VIVA COLOMBIA” is tot op de dag van vandaag effectief gebleken en heeft het toerisme in Colombia nieuw leven ingeblazen. Begeleiding in Colombia is wel aan te raden, zeker voor diegenen die de Spaanse taal niet beheersen. Voor de buitenwereld blijft de prachtige natuur en de rijke cultuur van Colombia meestal verborgen. Colombia wordt nog niet gezien als het vakantieland, maar daar willen wij verandering inbrengen.

 

Beeldvorming van Colombia over Nederland

Er is vrij weinig bekend over de beeldvorming van Colombia met betrekking tot Nederland. Door de burgeroorlog van de afgelopen 35 jaar is Colombia voor een groot deel afgesloten van de internationale handelsmarkt. In mei 2010 heeft de Europese Unie enkele bilaterale handelsverdragen met Colombia getekend.

 

Wetenswaardigheden

Colombia heeft een oppervlakte van 1.141,748  km². Dit staat ongeveer gelijk met landen als Portugal, Spanje en Frankrijk samen of 24 keer Nederland.


Colombia heeft de langste kustlijn aan de Caribische Zee (1609 km).


Colombia ligt in het Noordwesten van Zuid-Amerika en is het enige land met een kust aan de Grote Oceaan (1350 km lang) 

 

Colombia heeft drie bergketens in het Andes gebergte.

Colombia is 's werelds grootste producent van smaragden.Colombia is de tweede producent in planten en rozen.

 

Colombia is de wereldleider in de suikerproductie.

 

Colombia heeft drie keer meer water per m² dan het gemiddelde in Latijns Amerika en zes keer meer dan het gemiddelde van de wereld.

 

Colombia heeft de oudste Indianenstam ‘de Kogis’ in de Sierra Nevada de Santa Marta.


De universiteiten zijn van het hoogste kaliber in Latijns Amerika.


Colombia heeft daarnaast ook enorme steenkoolreserves.


Colombia heeft 10% van de wereldbiodiversiteit.


Colombia heeft 20% van alle soorten vogels in de wereld.


Colombia is nummer twee in de biodiversiteit per m² in de wereld.

 

De hoogste bergen: Nevado de el Huila  5.780mts – Nevado de el Ruiz 5.400.

 


Unesco heeft acht Sites in Colombia uitgeroepen tot World Heritage.

 

 

Roze dolfijnen leven in de rivieren van Colombia. 

 

Colombia is een uitstekende bestemming voor bergbeklimmen.

 


en als laatst: ........gebochelde walvissen en dolfijnen bezoeken Colombia Pacific Kust.

 

REIS CONSULTANT VOOR ADVIES RONDREIS COLOMBIA

Veel internet reisbureaus zijn alleen per telefoon of email bereikbaar. Wilt u een individuele reis op maat naar Colombia?  Wij geven u graag een persoonlijk advies. Dit betekent dat wij samen met u kunnen gaan zitten, dit kan bij ons, bij u thuis of elders, persoonlijk contact staat bij ons hoog  in het vaandel. Reizen in Colombia, uw reis consultant gespecialiseerd in rondreizen Colombia.

Voor meer informatie over groepsreizen, privé rondreis, senioren rondreis, lustrum reizen Colombia, kun u zich vrijblijvend wenden voor een passende advies tot de Colombia reisbureau gespecialiseerd in alle rondreizen in Colombia.

 

Reizen in Colombia

Yanet Verwaal

Mobiel +31(0)6 19506002

Tel +31 (0)10 7430220

 

VRAAG VRIJBLIJVENDE ONZE OFFERTE AAN!