foto03.jpg

De Passie van de Colombiaanse bevolking is merkbaar in elke regio van het land, de vreugde van het Colombiaanse volk uit zich in hun festiviteiten, de carnavals -en de culturele festivals, ben je aan het oriënteren voor een rondreis Colombia? en houd je van bijzondere evenementen–feesten, kijk of je één van onderstaande carnavals mee kunt pakken tijdens je reis, gegarandeerd een onvergetelijk ervaring. Als Colombia specialist help ik je aan een onvergetelijke rondreis!

De Carnaval van Barranquilla: de Kleurrijkste carnaval ter wereld, door Unesco uitgeroepen tot erfgoed van de Mensheid.

 

Plaats : Barranquilla, Atlantische Kust, wordt iedere jaar in februari gehouden, voor de aswoesdag, duur 4 dagen.

 

Het is het meest gewilde festival van het jaar, bedoeld voor de liefhebbers die van culturele en folkloristisch evenementen willen genieten. Deze festival wordt gekenmerkt door haar etnische diversiteit, vrolijkheid, dans, muziek en entertainment.

 

La Feria de Cali:  in een hele stad wordt een groot feest gehouden!

 

Plaats: Cali, Valle del Cauca, Regio: Pacific,  elk jaar van 25/30 december, 4 dagen feesten.

 

Ieder jaar, direct na Kerstmis, tussen 25 en 30 december, loopt Cali "de stad van de Salsa vol met mensen uit alle delen van het land en het buitenland om deel te nemen in deze grote festijn met veel praalwagen en Salsamuziek, beroemd zijn de paarden parades en de super concert in de voetbalstadion waar de grootste artiesten van de Latijnmuziek optreden.

 

Op de Cali festival, zijn er mooie vrouwen,  stierengevechten, en heerlijk eten te vinden, maar vooral, de beste Salsa in de wereld,  gedanst door professionals begeleid door de beste Salsa orkesten van Colombia  en Zuid Amerika.

 

Bloemen Festival van Medellin: een bloemen Zee!

 

Plaats: Medellín, Antioquia. Regio: Andes, Datum: elk jaar in de eerste week van augustus, duur van deze festiviteiten 10 dagen.

 

De eerste bloem beurs werd gehouden op 1 mei 1957 en duurde vijf dagen.

 

Medellín, bekend als de "stad van de eeuwige lente”,  bloeit in al haar pracht en praal in de maand augustus, alle balkons, terrassen en tuinen zijn bedolven onder bloemen,  dit is het  begin van een van de beroemdste Festival van Colombia.

 

De bloemen Festival in Medellin is een van de culturele episodes in Colombia, een evenement dat Antioqueños, mensen die geboren zijn in Antioquia, samenbrengt met duizenden bezoekers van heel de wereld op zoek naar bloemen, genoot, muziek en vooral veel plezier.

 

In geen enkele andere deel van de wereld zie je zoveel bloemen op dezelfde plaats op hetzelfde moment als je in Medellín, het is als een sprookje.

 

Zonder twijfel, de meest representatieve gebeurtenis van de Festival is de Defilé de Silleteros. Silleteros is de term die wordt gebruikt voor de boeren die de prachtige bloemstukken maken op een silleta, een stoelachtig attribuut voor het vervoer van bloemen op de rug van een persoon. Deze parade wordt erkend als een cultureel erfgoed van Colombia.

En zo…El Carnaval de los Negros y los Blaco, El Festival de la Leyenada Vallenata, en … nog taal van Carnavals en festiviteiten.

 

Van nature zijn Colombianen vrolijke mensen en hebben altijd een goede reden om feest te vieren, eten, drinken en dansen. Ongeacht de tijd van het jaar tijdens het verblijf in Colombia , zullen de bezoekers ergens een feest tegenkomen.

 

Ben je nieuwsgierig en wil je mee feesten, neemt contact met mij op, ik adviseer je graag over de mogelijkheden over de Carnavals- Festivals of Culturele festiviteiten in Colombia. 

 

Reizen in Colombia

Yanet Verwaal

Mobiel +31 (0)619506002 

 

VRAAG VRIJBLIJVEND ONZE OFFERTE AAN!