random05.jpg

Uw specialist

- Ontdek alles wat geweldig is aan een rondreis Colombia...

- Vraag advies voor de beste rondreis ideeën aan de Colombia specialist voor ouderen

colombia specialist

Van Rondreis naar Droomreis

 

Mijn favorite en mooiste bezienswaardigheden - wetenswaardigheden voor een reis door Colombia.

 

Catedral de Sal de Zipaquira Een wereldwonder, dat is hoe veel mensen de bijzondere zoutkathedraal noemen, dit is namelijk een van de meest bijzondere werken door mensen handen gemaakt.

De kerk is ingericht in een zoutmijn in de stad Zipaquira niet ver van de hoofdstad Bogota, de Catedral de Sal heeft geen bisschop en is daarom officieel geen Kathedraal.

De zoutmiijn was in gebruik door de Muisca indianenen, nog voordat de Spanjaarden naar Zuid-Amerika kwamen, in het begin van de 20ste eeuw werd er een kapel ingericht door de mijnwerkers, in het jaar 1950 werd een grotere kerk uitgehakt en in 1954 werd de kerk ingewijd maar door veilgheidsredenen weer gesloten in 1990.

De oude Kathedraal heeft plaatst gemaakt voor de nieuwe  Kathedraal deze is in 1995 opengesteld voor het publiek, af en toe worden kerkdiensten en bijzondere concerten gehouden.

 

 

Villa de Leyva is één van de bijzondere dorpen in Colombia, een koloniaal dorp waar de tijd stil hebt gestaan en ziet het er nauwelijks anders uit dan 3 eeuwen geleden.

Doordat het in de vorige eeuw tot nationaal monument is uitgeroepen is het vrij van moderne architectuur  en zijn de oude, koloniale panden mooi gerestaureerd. Op zaterdag is er een erg leuke markt.

 

 

Medellín de stad van Botero is gelegen in het noordwesten van Colombia. Het is de hoofdstad van het departement Antioquia , met 5,5 miljoen inwoners en het is een industrieel  en commercieel centrum. In de 20ste eeuw maakte de stad, onder invloed van de industrialisering, een spectaculaire groei door. In de jaren tachtig was de stad in de ban van het drugskartel onder leiding van Pablo Escobar en het daar bij komende geweld. Vanaf het begin van de 21ste eeuw is de stad veiliger geworden en er wordt nu hard gewerkt aan de modernisering van de stad. Zo werd in 1995 de metro van Medellín geopend, waarmee Medellín de enige Colombiaanse stad is met een metronetwerk. Ook wordt Medellín de stad van 'de eeuwige lente' genoemd. De oorspronkelijk bewoners  van de stad worden Paisas genoemd, dit is een officiele benaming voor mensen uit de Paisa regio die bestaat uit de provincies Antioquia, Risaralda, Quindío en Caldas.

Medellín kent ook één van de belangrijkste festivals in Colombia, welke typerend voor de Colombiaanse cultuur, de Feria de las Flores (het bloemenfeest) wordt elk jaar in augustus gehouden. Het hoogtepunt van dit feest is de parade die aan het eind wordt gehouden, waarbij enorme bloemstukken door de stad worden gedragen. Een onderdeel van het festival is de verkiezing van de Reina Internacional de las Flores (internationale bloemenkoningin). Andere belangrijke evenementen zijn de Optocht van Mythes en Legendes en het Tango festival.

 

 

'El Museo del Oro' is het belangrijkste museum in Bogotá de hoofdstad van Colombia. Het museum bewaard de grootste collectie pre- Spaanse goudwerkcollectie ter wereld. Het Goudmuseum telt meer dan 34 duizend gouden voorwerpen en 25 duizend stukken keramiek, textiel, etc. van de pre- Columbiaanse culturen in het deel van Zuid-Amerika dat nu Colombia heet. De Bank van de Republica de Colombia begon in 1939 met helpen om het archeologische verleden van Colombia te beschermen.

tayrona

 

 

Dit prachtige, nationale park van 1200m² bevindt zich op één uur rijden met de bus van Santa Marta. Het loopt van de kust tot ver in de heuvels van de Sierra Nevada de Santa Marta. Het park heeft een aantal van de meest mooie en onontdekte stranden van de Caribean. Er zijn archeologische sites van de Tayrona Indianen, die de Spanjaarden honderden jaren zijn voorgegaan. El Pueblito, een heuveldorpje met een sfeer die een beetje te vergelijken is met die van De Verloren Stad, is een goed voorbeeld om een voorstelling te krijgen van de verrichtingen van de Tayrona Indianen.

 

La Piedra del Peñol is een geïsoleerde monoliet in Colombia, gelegen in het departement Antioquia, in de stad Guatapé. De monoliet is  200 meter hoog en bestaat uit een rots dat is samengesteld uit kwarts, veldspaat en mica. De eerst ebeklimming op de  rots was in 1954 door Luis Eduardo Lopez Villegas. Om de top van de monoliet te beklimmen is er een trap met 679 treden gebouwd. Op de top kunt u genieten van een 360 graden uitzicht over de weelderige schoonheid van het Dam van Guatapé en de omgeving. Het Dam van Guatapé heeft een oppervlakte van 64 km2. Het gebied is ideaal voor watersporten. Favoriet zijn ook boottochten en de lokale restaurants staan bekend om hun uitstekende forel.

 

Amazone regenwoud

Leticia is een kleine Colombiaanse stad bij het drielandenpunt van Colombia, Peru en Brazilië. De stad ligt in het zuiden van het land, in het departement Amazone. De stad heeft ongeveer 35.000 inwoners. Begin 1933  waren er gevechten tussen Colombia en Peru, die beiden het stadje als hun gebied claimden, maar uiteindelijk werd de zaak na tussenkomst van de Volkenbond vreedzaam opgelost. Leticia werd in juni 1934 aan Colombia toegewezen. Vanaf Leticia is het mogelijk om de rivier de Amazone op te varen en zo het oerwoud te leren kennen. De locatie is bereikbaar per vliegtuig. Vanuit Bogota is Leticia alleen per vliegtuig te bereiken in ca. 2 uur vliegen.

 

In Colombia bestaat de grote mythe van 'El Dorado', waarvan de oorsprong ligt in de Lagune van Guatavita, 63 km van de modern stad Bogotá. Het lagune is relatief smal 200 bij 300 meter. De kleur van het water is zo groen als een smaragd. Dit komt door de microscopische algengroei. Door de algengroei is het onmogelijk om na 10 meter iets in de diepte waar te nemen. De legende vertelt dat de Spanjaarden de Muiscas-indianen goud in het meer zagen gooien. De Muiscas beschouwden het goud als een eigendom van de goden en gaven middels het offeren dit ook weer aan de goden terug. Volgens de mythe drijft de leider van de Muscas de “Cacique” tijdens de ceremonie in midden van het meer. Zijn lichaam zou zijn gepoederd met goud. Hij en zijn gezelschap waren, volgens deze mythe, versierd met allerlei soorten juwelen. Op deze manier werden de goden aanboden en de Gouden Offers in het meer gegooid. De Spanjaarden roofden veel van het goud en gaven het niet meer terug aan de oorspronkelijke bevolking. Het goud van El Dorado is echter tot op de dag van vandaag nog niet terug gevonden. Het meer is volgens zeggen ruim 200 meter diep. Of hier dus werkelijk nog het goud van 'El Dorado' ligt is de grote vraag. Verschillende volkeren zijn nog steeds op zoek naar dit goud.

De stad Bogota ligt op 2600 meter hoogte op een door bergen afgezet plateau in de oostelijke bergketens van de Andes. Bogota is de hoofdstad van Colombia en ligt in het departement Cundinamarca. Het aantal inwoners ligt tussen 9 en 9,5 miljoen mensen. Hoewel Bogota vrijwel op de evenaar ligt is de gemiddelde dagtemperatuur door de hoge ligging slechts 18 graden ('s nachts 9 graden).

Bogota is via het vliegveld Eldorado en de Pan American Highway verbonden met andere grote centra.Hoewel de stad een uitgebreid netwerk van doorgaande wegen heeft, is verkeerscongestie één van de grote problemen. Bogotá past daarom een restrictief autobeleid toe: bij toerbeurt is het aan auto's met bepaalde nummerborden verboden te rijden tijdens de spitsuren. Het huidige openbaar vervoer, taxi's en bussen in alle soorten en maten, was niet in staat om een oplossing te bieden voor het congestie- en transportvraagstuk van de stad. Sinds enkele jaren bouwt Bogotá daarom aan een nieuw netwerk van afgesloten busbanen, uitsluitend bestemd voor het bussysteem Transmilenio, dat qua organisatie het best kan worden vergeleken met een metro, ware het niet dat het niet ondergronds is en gebruikt maakt van gelede bussen met dieselmotoren. Het netwerk van de Transmilenio wordt voortdurend uitgebreid.

Deze kathedraal is een rooms-katholieke kathedraal gelegen aan de oostkant van Plein van Bolivar in Bogotá. Het is de zetel van de aartsbisschop van Bogotá. De kathedraal werd gebouwd tussen 1807 en 1823. De kathedraal bezit de resten van G.J de Quesada, oprichter van Bogota op 6 augustus 1538. De kathedraal is de grootste in Colombia en tevens ook één van de grootste in Zuid Amerika.

 

Voor meer informatie en advies over groeps reizen, privé rondreis, senioren rondreis Colombia, kun u zich vrijblijvend wenden voor een passende reis voorstel tot de Colombia reisbureau specialist in alle rondreizen in Colombia.

Reizen in Colombia

Yanet Verwaal

Mobiel +31(0) 619506002

 

VRAAG VRIJBLIJVEND ONZE OFFERTE AAN!