random06.jpg

 

EXPEDITIE ORINOCO - "ervaar Spiritualiteit en Vrede op één plek in Colombia"

 

De Orinoco rivier vormt één van de grootste stroomgebieden van onze planeet met een lengte van 2.300 KM, na de Amazone en de Congo is dit de derde rivier ter wereld.
Het departement Vichada bestaat uit de rotsachtige ontsluitingen van het Guyanés-massief, de oudste geologische formatie ter wereld (2 miljard jaar oud).

De hoofdstad Puerto Carreño met 15.000 inwoners en heeft een gemiddeld temperatuur van 30 ° C.

Dag 1; Transfer naar de Dagua Canyon. (ca. 1uur)

Deze Canyon van kristalhelder water en witte stranden zal perfect zijn om in contact te komen met de kajak sport.

Dag 2: Vroeg in de ochtend beklimmen we de Cerro Dagua om te genieten van een prachtig zonsopgang, verder per boot naar de imposante (waterversnelling) "Raudal de Atures" om deze te fotograferen, hier omvormt de Orinoco in een prachtige opeenvolging van stenen eilanden, sommige met ongelooflijk rotstekeningen. Deze rivier stroming wordt als de breedste ter wereld beschouwd.

's Middags varen we met kajak over de stroomversnellingen las Ventanas Santa Helena; daar pronkt de magie van de Orinoco met een reeks enorme ronde stenen met zeldzame vormen waar natuurlijke waterpoelen met koud water zijn gevormd.

Onze volgende 3 nachten verblijven wij op het strand van las Ventanas Santa Helena in Dagua Canyon.

Dag 3: 's Morgens varen we weer per kajak door de stroomversnellingen van Las Ventanas en maken een tocht per boot door de Orinoco-rivier naar het Natuur Reservaat Bojonawi, waar we langs de lagune El Pañuelo wandelen.

Dag 4: Wij varen per boot totdat we de kruising van de Caño Verde bereiken.

Een spectaculaire plaats die je sprakeloos maakt, door de zeer kristalheldere wateren en de smaragd groene kleur die in de canyon overheerst.

In de middag dalen we af met de kajak door de Black Canyon tot we de monding van de Orinoco-rivier bereiken. Een perfecte plek om de diversiteit aan de vele soorten vogels te bewonderen.  

Dag 5: Transfer per boot naar de Bita rivier, hier beklimmen we de de Bita heuvel, wij kamperen aan het strand de 3 bocas.
 

Dag 6: Kajakken op de rivier de Bita, aangemerkt als de schat van de biodiversiteit in Colombia.

Het is de schoonste rivier die oprijst uit de savannes van de Orinoquia. Een zijrivier die nog niet is aangetast door vee of de winning van natuurlijke hulpbronnen, in wiens stroomgebied geen inheemse bevolking voorkomen, maar die wel door jaguars, dolfijnen, tapirs en vele soorten schildpadden is bevolkt. De wetenschappers hebben het gecatalogiseerd als een van de meest gezonde en bio diverse zijrivieren in Colombia.

We bezoeken de monding van de rivier de Meta in de Orinoco, de perfecte plek om de roze dolfijn te zien.
In de middag zullen we aankomen in het hotel in Puerto Carreño waar we onze laatste nacht zullen doorbrengen.
De zonsondergang zal plaatsvinden in de Mirador Cerro de la Bandera met een hoogte van 97 meter, zodat u een panoramische zicht van 360 ° kunt hebben.

Dag 7: bezoek aan de lokale markt van Puerto Carreño in de middag terugvlucht.

Goed om te weten;

Gedurende deze reis gaan wij hopelijk zien; waterzwijn, konijnen, herten, gordeldieren, miereneters, leguaan, Babillas en brulaapjes.
Maar… dat is ook de leefgebied van de poema’s, de mariposa tijger en de jaguar, niet onwaarschijnlijk dat wij deze gaan zien.

In het water vinden wij ook, de waterschildpadden, streep, pavon, meerval, payara, bramen, otters, zeebaars en roze dolfijn deze groeit tot 2.8mts en weegt tot 180 kilo’s.

Vogels in hoeveelheid, o.a. zijn te vinden diverse soorten eenden, adelaars, haviken, sperwers, harpij, toekans, reigers, ibis, meeuwen, ijsvogels, strandloper, wulp, papegaaien, ara's, spechten en paujil de pico azul etc.

In het gebied vinden wij ook een grootte verscheidenheid aan bomen, bloemen en planten.


MOEILIJKHEIDSGRAAD:

Aan deze expeditie kan iedereen mee doen, want we hebben voortdurende beschikking over een motorboot, de reis is geschikt voor elke beginnende ook zonder enige kajak ervaring, de ervaren kajakkers zullen wel veel genieten in de stroomversnellingen van de Orinoco rivier en haar zijrivieren.
Zo kunnen mensen die niet mee willen doen aan een kajak tour deel nemen met de motorboot, gewoon mee gaan en genieten van het landschappen, fotograferen, vissen, wandelen, zwemen.

Deze reis is zeer geschikt voor liefhebbers van fotografie!!

De tijd van het jaar om te reizen is december, januari, maart, april

Min. deelnemers 8 max. 12 (Internationale gezelschap met name Colombianse touristen)

 

REIS CONSULTANT VOOR ADVIES RONDREIS COLOMBIA

Voor meer informatie en advies over groepsreizen, privé rondreis, senioren rondreis, ouderen reizen, zakenreizen, vogel spotten reizen, fotografie rondreizen, lustrumreizen, huwelijksreizen, individuele rondreizen, kunt u zich vrijblijvend wenden tot voor een passende reis voorstel tot de Colombia reisbureau specialist in alle rondreizen in Colombia.

Reizen in Colombia

Yanet Verwaal

Mobiel +31(0) 619506002

Tel. +31 (010) 7430220

VRAAG VRIJBLIJVEND ONZE OFFERTE AAN!