random04.jpg

Perfecte Rondreis inclusief Metropool Bogota - Bruisende Cartagena

 

In 17 dagen rondreis ontdekt Colombia; de Hoofdstad Bogota en mooie omgeving en bezoek de toeristische trekpleister van Colombia: de historische havenstad Cartagena

 

Dag 1 Vlucht Nederland (eventueel Brussel)– Bogota - Aankomst Bogota

 

Dag 2 Na het ontbijt maken we een rondleiding door de meest beroemde en belangrijke locaties in de stad. Bezoek het historische centrum, La Candelaria en Plaza Bolivar. Voor cultuur liefhebbers een bezoek aan het Goud Museum en het Botero Museum mogen we niet missen. Vervolgens nemen we de kabelbaan om naar het religieuze bedevaartsoord Cerro  Montserrate  te gaan met een prachtig uitzicht over de stad. Overnachting in Bogota.

 

Dag 3 Vrij in BogotaRaquira

  

Dag 4 Vrij in Bogota

 

Dag 5 Vandaag gaan jullie naar Zipaquira daar brengen jullie een bezoek aan de Zout Kathedraal, onderweg bezoek aan de ambachtelijke dorpje Raquira, en aan de Guatavita lagune. Wij rijden verder naar de schitterend koloniaal Villa de Leyva ( gesticht in het jaar 1572) deze stadje is uitgeroepen tot Nationale monument van Colombia, overnachting in Villa de Leyva.

 

Dag 6 In de ochtend een bezoek aan Museo El Fósil  het  museum toont de fossiele van het eerste exemplaar van de soort erkende Kronosaurus boyacensisen, vervolgens brengen jullie een bezoek aan de Convent o de Ecce , La casa de Barro, El Vinedo de Villa de Leyva. Overnachting in Villa de Leyva.

 

Dag 7 Villa de Leyva – Bogota- Onderwerg maken jullie een wandeling in natuur gebied Santuario de Flora y Fauna de Iguaque, een wandeling van  5-7 uur. Bezoek aan la laguna Iguaque.

Terras 

Dag 8 Vrij in Bogota

 

Dag 9 Vrij in Bogota

 

Dag 10 Per vliegtuig vertrek naar Cartagena

  

Dag 11 Vrij in Cartagena

 

Dag 12 Vrij in Cartagena Eventueel een bezoek aan de de Totumo vulkaan welke zich bevindt op 45 km van Cartagena. De Totumo vulkaan heeft een hoogte van slechts 15 meter en de krater drie meter in diameter. Nacht in Cartagena. Neem zweemgoed mee, zodat je een modder bad kan nemen. Deze excursie kunnen jullie ter plekke boeken.

 

Dag 13 Cartagena-Islas del Rosario, verblijf in ECO hotel (zeer bijzonder verblijf inclusief alle maaltijden, exclusief dranken) De eigenaar van deze bijzondere hotel staat de hele dag klaar voor jullie en zorgt voor een zeer aangename verblijf. Het eten wordt door hun ter plaatse bereidt.

 

Dag 14 Islas del Rosario genieten van strandvakantie in de prachtige stranden en natuurschoon van de eilanden.

 

Dag 15 Islas del Rosario- Om 4 uur PM   terug naar Cartagena, eventueel door vliegen naar Bogota,

of een extra nacht in Cartagena.

 

Dag 16 Cartagena - Bogota – Nederland, afhankelijk van vertrek van jullie Internationale vlucht,

of eventueel een extra nacht in Bogota.

 

Dag 17 Bogota - Nederland

 

Algemene Informatie over de meest interessante plaatsen van jullie reis in Colombia

Guatavita Lagune In Colombia bestaat de grote mythe van 'El Dorado', waarvan de oorsprong ligt in de Lagune van Guatavita, 63 km van de modern stad Bogotá. Het lagune is relatief smal 200 bij 300 meter. De kleur van het water is zo groen als een smaragd. Dit komt door de microscopische algengroei. Door de algengroei is het onmogelijk om na 10 meter iets in de diepte waar te nemen. De legende vertelt dat de Spanjaarden de Muiscas-indianen goud in het meer zagen gooien. De Muiscas beschouwden het goud als een eigendom van de goden en gaven middels het offeren dit ook weer aan de goden terug. Volgens de mythe drijft de leider van de Muscas de “Cacique” tijdens de ceremonie in midden van het meer. Zijn lichaam zou zijn gepoederd met goud. Hij en zijn gezelschap waren, volgens deze mythe, versierd met allerlei soorten juwelen. Op deze manier werden de goden aanboden en de Gouden Offers in het meer gegooid. De Spanjaarden roofden veel van het goud en gaven het niet meer terug aan de oorspronkelijke bevolking. Het goud van El Dorado is echter tot op de dag van vandaag nog niet terug gevonden. Het meer is volgens zeggen ruim 200 meter diep. Of hier dus werkelijk nog het goud van 'El Dorado' ligt is de grote vraag. Verschillende volkeren zijn nog steeds op zoek naar dit goud.

Zipaquira Hier vindt men de bijzondere zoutkathedraal 120 meter onder de grond in een oude zoutmijn. De oude Kathedraal heeft plaatst gemaakt voor de nieuwe Kathedraal deze wordt af en toe voor kerkdiensten en bijzondere concerten.

 

CARTAGENA DE INDIAS Cartagena was ooit een door rijke handelslui en plunderende zeerovers bevolkt stadje, nu is het de toeristische trekpleister van Colombia: Cartagena. Niemand minder dan de wereldberoemde schrijver García Márquez liet zich inspireren door deze betoverende, koloniale parel. Sfeervolle pleintjes met sierlijke fonteinen, koetsen, oude forten en een gros aan clubs en (salsa)bars maken hier het straatbeeld uit. Het bijzijn van prachtige stranden maken Cartagena een droomplek voor zowel cultuur-, stap- en strandliefhebbers.  vrij tijd in Cartagena Het oude centrum van Cartagena ademt een en al sfeer en elegantie uit. Verfijnde pleinen, fonteintjes, smalle straatjes, sierlijke bomen en een heerlijk Caribische zeebriesje maken van Cartagena een zeer betoverende en romantische stad om te vertoeven. Het centrale plein van de stad,  Plaza Bolívar, is erg levendig. Iedere avond schaken hier de grootmeesters van de stad tegen elkaar. Als je durft, kun je zelf ook de uitdaging aangaan. De oude, zestiende-eeuwse stadsmuur van Cartagena is vandaag de dag nog helemaal intact. Een wandeling over deze muur is een erg leuke manier om kennis te maken met het oude centrum.

 

Islas de el Rosario. Op zo’n 40 kilometer (50 minuten met de watertaxi) van Cartagena ligt Islas del Rosario, dat, zoals de naam al doet vermoeden, bestaat uit eilanden. De archipel heeft met zijn koraalriffen, mangroven en andere flora en fauna een van de meest diverse en productieve ecosystemen van de wereld. Het nationale park heeft bovendien prachtige stranden, die zich uitermate lenen voor watersporten als duiken en snorkelen.

REIS CONSULTANT VOOR ADVIES RONDREIS COLOMBIA

Veel internet reisbureau s zijn alleen per telefoon of email bereikbaar. Wilt u een individuele rondreis op maat naar Colombia? Wij geven u graag een persoonlijk advies. Dit betekent dat wij samen met u gaan zitten om over uw wensen te praten dat onder het genoot van een bakje Colombiaan koffie, wijntje, biertje, wat u maar wenst, dit kan bij ons, bij u thuis of elders.

Persoonlijk contact staat bij ons hoog in het vaandel. Reizen in Colombia, uw reis adviseur gespecialiseerd in rondreizen Colombia wordt graag uw reisvriend, van een rondreis willen wij u een droomreis verzorgen.

Voor meer informatie en advies over groeps reizen, privé rondreis, senioren rondreis Colombia, kun u zich vrijblijvend wenden voor een passende reis voorstel tot de Colombia reisbureau specialist in alle rondreizen in Colombia.

Reizen in Colombia

Yanet Verwaal

Mobiel +31(0)619506002

 

VRAAG VRIJBLIJVEND ONZE OFFERTE AAN!