random12-2.jpg

Bogotá de stad van contrasten, een aanrader!

De Hoofdstad van Colombia Bogota met haar koloniale gebouwen, moderne wolkenkrabbers, interessante musea mag je niet missen tijdens een reis naar Colombia.

OroDag 1 Op de eerste dag zult u worden ontvangen door de gids op het vliegveld El Dorado, er is een transfer naar het hotel in het centrum van de stad na ontvangst in het hotel, wordt u uitgenodigd om te gaan genieten van een heerlijk cocktail.

 

Dag 2 Tour door het historisch centrum La Candelaria. Hiervandaan wandelen we richting Plaza de Bolivar het hart van de stad,  daar brengen we een bezoek aan La Catedral Primada de Bogotá, el Capitolio Nacional, Casa de Nariño, Teatro Colón, Casa del Florero, de Quinta de Bolívar, met een kabelbaan gaan we naar de top van de  berg Monserrate, gelegen op 3150 meter hoogte, waar we een fantastisch uitzichten over de stad. Hier blijven we tot de zon ondergaat, zodat we de ongelooflijke stad van Bogotá in al haar pracht en praal verlicht kunnen zien.

 

Dag 3 Bezoek Botanisch tuin in de middag brengen we een bezoek aan el Museo de Oro. Dit museum is uniek in haar klasse en mag beslist niet worden overgeslagen. 

 

Dag 4 Ontbijt en eventueel optioneel :

Na het ontbijt brengen wij een bezoek aan La Laguna de Guatavita, een zeer bijzondere plek, een heilige lagune voor de Muisca-stam, de smaragdgroene lagune ligt op 3.050 meter in een prachtige omgeving van de Andes gebied niet ver van de stad Bogotá, hierna gaan wij een bezoek brengen aan Zoutmijnen de Nemocon e/o de Cathedral van Zipaquira, retour Bogotá

 

 

Waarom Bogota?

Op het ogenblik is Bogota één van de belangrijkste bestemmingen van Latijns Amerika, waar de toerist van een prachtig verblijf kan genieten. Bogotá, is de hoofdstad van Colombia, ligt op een hoogte van 2.640 meter op de Cordillera Oriental, een bergketen aan de noordzijde van de Andes. De stad ligt aan de voet van twee bergen Guadalupe en Monserrate. De oorspronkelijke naam van Bogotá, gegeven door de Muiscas, luidde Bacatá. Het was het centrum van hun beschaving voor de Spaanse verovering. De Europeaanse nederzetting werd opgericht op 6 augustus 1538 door Gonzalo Jiménez de Quesada en werd 'Santa Fé de Bacatá' (naar zijn geboorteplaats Santa Fé) genoemd. De lokale naam 'Bacatá' veranderde over tijd in het hedendaagse "Bogotá".

 

Het uitstekende nachtleven gecombineerd met de grote verscheidenheid aan gastronomisch aanbod, de culturele gebeurtenissen, de commerciële centra en meer dan veertig musea, maken van Bogotá de ideale bestemming voor alle soort reizigers.

 

BogotáDaarnaast is Bogotá het vertrekpunt voor veel bestemmingen in Cundinamarca en andere delen van het land. Het Goudmuseum (Museo del Oro) is één van belangrijkste musea van Colombia en voor velen het absolute hoogtepunt in Bogotá. Het museum is verklaard tot Nationaal Monument en haar bijzondere collectie wordt beschouwd als de belangrijkste van de wereld in haar soort. De vele kunstwerken, die tentoongesteld worden zijn verbluffend.

 

De wijk 'la Candelaria' is een van de belangrijkste wijken van Bogotá. Het is een levendige buurt in het centrum van Bogotá met veel kleine winkeltjes en oude kerken. De buurt heeft enkele, niet te versmaden attracties in Bogotá met de Plaza de Bolivar, de Bogotá Kathedraal, het Goudmuseum, de Fundación Botero, het Religieuze Kunstmuseum, het Munthuis en de Luis Angel Arango Bibliotheek. Het is een leuke plaats om te vertoeven gedurende de dag met heel veel schitterende architectuur, koloniale huizen, enkele musea en overheidsgebouwen zoals het presidentieel paleis. Wees niet bedeesd om enkele hotels in deze buurt binnen te gaan. Je zult er enkele prachtige voorbeelden van vroegere, Spaanse architectuur ontdekken. De historie door de eeuwen heen van het ontstaan van de grote stad Bogota zijn hier vertegenwoordigd

Een bezoek aan Bogota is een must voor één ieder die op ontdekkingsreis is in Colombia.

 

REIS CONSULTANT VOOR ADVIES RONDREIS COLOMBIA

Veel internet reisbureaus zijn alleen per telefoon of email bereikbaar. Wilt u een individuele rondreis op maat naar Colombia? Wij geven u graag een persoonlijk advies. Dit betekent dat wij samen met u gaan zitten om over uw wensen te praten dat onder het genoot van een bakje Colombiaan koffie, wijntje, biertje, wat u maar wenst, dit kan bij ons, bij u thuis of elders.

Persoonlijk contact staat bij ons hoog in het vaandel. Reizen in Colombia, uw reis adviseur gespecialiseerd in rondreizen Colombia wordt graag uw reisvriend, van een rondreis willen wij u een droomreis verzorgen.

Voor meer informatie en advies over groepsreizen, privé rondreis, senioren rondreis, ouderen reizen, zakenreizen, vogel spotten reizen, fotografie rondreizen, lustrumreizen, huwelijksreizen, kunt u zich vrijblijvend wenden voor een passende reis voorstel tot de Colombia reisbureau specialist in alle rondreizen in Colombia.

Reizen in Colombia

Yanet Verwaal

Mobiel +31(0) 619506002

Tel. +31 (010) 7430220

 

Dit plan kunt u combineren met een bezoek aan de historische en gezellige stad Cartagena, het Natuurreservaat Parque Tairona, Guajira of andere bestemming in Colombia. 

VRAAG VRIJBLIJVEND ONZE OFFERTE AAN!