random06.jpg

5 daagse reis, 45 kilometer wandeltocht richting de oude ruines van Ciudad Perdida, De bestemming voor wandelaars en natuurliefhebbers - Archeologische Site in Colombia, Erfgoed van de Mensheid -

 

GOED OM TE WETEN : Voor deze reis geldt een extra reisadvies (zie onderaan deze pagina)

De beste tijd voor Ciudad perdida wandeling is december tot maart, de droog seizoen in de Regio van Sierra Nevada de Santa Marta.

 

Dag 1 De eerste dag vliegt u naar Santa Marta via Bogotá. Hierop volgt een transfer naar ons hotel.

 

Dag 2 We gaan vandaag vroeg op pad. In de ochtend zullen wij wandelen tot onze eerste stop in Machete Palao. Na de lunch gaan we door naar één van de vele riviertjes van de Sierra Nevada. Hier kunnen wij een duik nemen en ons opfrissen en relaxen. Hierna vervolgen we onze tocht naar het eerste station van de route waar we de komende nacht zullen doorbrengen. Na het avondeten is er tijd om te rusten.

 

Dag 3 Al wandelend door het oerwoud komen we dichterbij het tweede station van onze route. Onderweg kunnen we opnieuw een duik nemen in één van de riviertjes van de Sierra. Tevens bezoeken wij de Kogi en Arsario (inheemse gemeenschappen) en komen daar meer te weten over hun manier van wonen en hun tradities. Bij de aankomst van onze tweede stop van de route, kunnen wij nogmaals van het water genieten in de rivier Buritaca.

 

Dag 4 Na het ontbijt wandelen we over het oerwoudachtige gedeelte van onze route richting de bovenloop van de Rivier Buritaca. Hier bereiken we de belangrijkste attractie van onze reis, het terrasvormige gebied met daaraan gevestigd La Ciudad Perdida. We lopen door tot onze derde stop voor de overnachting. Na de lunch kunnen we tot rust komen, genietende van de prachtige en mysterieuze omgeving.

 

Dag 5 Vandaag is er tijd om La Ciudad Perdida, welke een mystieke sfeer uitstraalt. Hier kunnen we foto's maken en een verfrissende duik nemen. Na de lunch begint onze tocht terug naar onze tweede stop, waar we zullen overnachten aan de Buritaca rivier.

 

Dag 6 Op de terugweg passeren we de bergstammen Kogis en Arsarios. Onderweg kunnen we opnieuw een duik nemen in de rivier Buritaca en na de lunch vervolgen we onze wandeling terug naar onze eerste stop. Hier zullen we de nacht doorbrengen.

 

Dag 7 Vandaag wandelen we tot de omgeving van Machete Pelao. Na de lunch volgt er een transfer naar Santa Marta, waar we in een hotel zullen verblijven.

 

Dag 8 Vandaag kunt u lekker luieren aan de heerlijke stranden van Santa Marta.

 

Dag 9 Vandaag hebben wij een transfer naar de luchthaven vanwaar we terug vliegen naar Bogotá. 

 

Inclusief

 

 

-       Nationale vluchten

 

-       Alle transfers

 

-       Ontbijten, lunches, diners tijdens excursie Ciudad Perdida

 

-       Logies & ontbijten in Santa Marta

 

-       In Ciudad Perdida accommodatie in rustieke hutten, slapen in hangmatten met klamboe

 

-       Entreegeld Sierra Nevada

 

-       Bijdragen aan de inheemse gemeenschappen

 

-       Dragers service

 

-       Transport van alle benodigdheden tijdens de route per muilezel

 

-       Professionele gidsen

 

-       Medische assistentie

 

-       Snacks, fruit, frisdrankjes en water tijdens excursie Ciudad perdida

 

 

 

Exclusief

 

 

-       Internationale tickets

 

-       Niet genoemde maaltijden

 

-       Persoonlijke uitgaven

 

-       Reis- annuleringsverzekeringen

 

 

 

Mee te nemen

 

 

-       Stevige wandelschoenen e/o bergschoenen (geen nieuwe schoenen!)

 

-       Waterschoenen (denk bijvoorbeeld aan open sandalen die snel kunnen drogen)

 

-       Lange broek & korte broek

 

-       Kleding voor tropisch klimaat (het liefst van katoen)

 

-       Badkleding

 

-       Extra paar schoeisel

 

-       Rugzak voor de excursies 70 lts /dagtrips 35ltrs

 

-       Zonnebrandcrème (hoge factor; minimaal 30/50)

 

-       Kalmerend middel na de zon

 

-       Antimuggenspul (DEET) geen spray.  In Colombia kunt u zeer effectieve middelen kopen die helpen

    

        tegen muggensteken. (Nopikex - zeep - Vraag om advies aan de lokale gids)

 

-       Zonnebril

 

-       Hoofddeksel (het liefst van een goed lucht doorlatende stof)

 

-       Wanneer u contactlenzen draagt: neem een reserve bril mee

 

-       Diarreeremmers (loperamide 2 mg.)

 

-       Vaccinatie passpoort voor Gele koorts en Tetanus

 

-       Paspoort

 

-       Zaklamp

 

 

 

Extra advies

 

 

Een goede lichamelijke conditie is een vereiste om aan deze excursie deel te mogen nemen. De dagen zijn lang (ca. 7 uur per dag lopen door de bergachtige gebieden). De luchtvochtigheid is zeer hoog. U moet de instructies van de gidsen gedurende de tocht blijven volgen. Mensen met hart- en/of longaandoeningen mogen NIET aan deze reis deelnemen!

 


Algemene informatie

 

 

Archeologisch onderzoek heeft toegestaan om belangrijke aspecten van de pre- Spaanse cultuur te identificeren en reconstrueren. Een deel van de nederzetting is open gebleven voor het publiek. In het Park vinden we gereconstrueerde ruïnes van prehistorische nederzettingen, welke als voorbeeld dienen van de geavanceerde technieken en architectuur van werken met stenen inclusief de terrassen, keermuren, wegens, bruggen, trappen en grachten.

 


De Sierra Nevada de Santa Marta is de hoogste berg gelegen op zeeniveau ter wereld. Het volgen van deze ruige geografie betekent de overgang van de zeespiegel door alle thermische niveaus tot de eeuwige sneeuw van de Columbus piek tot 5775 mts: het hoogste gelegen gebied in Colombia. Door zijn imposante hoogte en de nabijheid van de kust, beïnvloedt de Sierra Nevada de veranderingen van het weer in de nabijgelegen streeken. Hier vindt zich de oorsprong van 36 rivieren, die zich in meerdere stroomgebieden voeden.

 

Gezien de ligging, de verschillende klimaatzones en de omstandigheden in Colombia (en tevens de veranderingen van het klimaat wereldwijd) kan het zo zijn dat een van de genoemde gebieden (delen) van de reis niet uitgevoerd kan worden. Een alternatieve route zal u dan worden aangeboden.

 

REIS CONSULTANT VOOR ADVIES RONDREIS COLOMBIA

Voor meer informatie en advies over groepsreizen, privé rondreis, senioren rondreis, ouderen reizen, zakenreizen, vogel spotten reizen, fotografie rondreizen, lustrumreizen, huwelijksreizen, individuele rondreizen, kunt u zich vrijblijvend wenden tot Yanet, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor een passende reis voorstel tot de Colombia reisbureau specialist in alle rondreizen in Colombia.

Reizen in Colombia

Yanet Verwaal

Mobiel +31(0) 619506002

Tel. +31 (010) 7430220

 

 

Dit plan kunt u combineren met een bezoek aan de historische en gezellige stad Cartagena, het Natuurreservaat Parque Tairona of Guajira.  

 

 

Wij stellen graag een passende reis voor u samen.

 

 

 

VRAAG VRIJBLIJVEND ONZE OFFERTE AAN!