random11.jpg

 

 

Ontdekt de Tatacoa Woestijn met de prachtige en spectaculair sterrenhemel.

 

El Desierto de Tatacoa, de Colombiaanse benaming, is geen traditionele woestijn, het heeft een kleurrijk landschap van onregelmatige oker en grijs tinten, prachtige rotsformaties, droge canyons gevormd tijdens de ijstijd, grote geulen en tunnels tot 20 meter hoog.


De woestijn van Tatacoa is gelegen aan de oostelijke oever van de rivier de Magdalena ter hoogte van Villavieja in het departement Huila. Deze regio heeft 330 vierkante km van geërodeerde bodem als gevolg van natuurlijke processen van miljoenen jaren.
Gezien de omstandigheden van erosie, hoge temperaturen dat kunnen oplopen tot 40 graden en lage luchtvochtigheid wordt de grote vlakte bekleed met schaarse kruidachtige vegetatie en metershoge cactussen, de fauna is samengesteld door reptielen, roofvogels, knaagdieren en spinnen.

Deze plaats ligt op een ideale locatie (3 ° 13 'noorderbreedte en 75 º 10' westerlengte) een van de beste plekken in Zuid Amerika om de sterrenhemel te bewonder, met name het observatorium in de woestijn is een prima bestemming voor observatie van sterren en hemellichamen.

Naast de specifieke bijzondere locatie moet ook worden opgemerkt dat in deze woestijn van Tatacoa geen licht-of geluidsoverlast bestaat, waardoor dit een perfecte plek is om van de stilte en de rust te genieten met name in de verrassende natuurlijke zwembad in de grijze gedeelte van de woestijn.

Hoogte  : 500m.

Temperatuur : C 25-40

Duur : 2 dagen

 

REIS CONSULTANT VOOR ADVIES RONDREIS COLOMBIA

Veel internet reisbureau s zijn alleen per telefoon of email bereikbaar. Wilt u een individuele rondreis op maat naar Colombia? Wij geven u graag een persoonlijk advies. Dit betekent dat wij samen met u gaan zitten om over uw wensen te praten dat onder het genoot van een bakje Colombiaan koffie, wijntje, biertje, wat u maar wenst, dit kan bij ons, bij u thuis of elders.

Persoonlijk contact staat bij ons hoog in het vaandel. Reizen in Colombia, uw reis adviseur gespecialiseerd in rondreizen Colombia wordt graag uw reisvriend, van een rondreis willen wij u een droomreis verzorgen.

Meer weten en op zoek naar een passend authentieke reis op maat naar Colombia mail info@reizenincolombia of bel ons +31 0619506002, de Colombia reisbureau met persoonlijk aandacht voor u en uw gezelschap, voor alle groepsreizen, ouderenreizen, jongerenreizen, zakenreizen.

Reizen in Colombia

Yanet Verwaal

Mobiel +31(0)6 19506002

Tel +31 (0)10 7430220

 

VRAAG VRIJBLIJVENDE ONZE OFFERTE AAN!