random10.jpg

Top 6 Trendy tours in Medellin en omgeving met gekwalificieerde gidsen

Welkome in Medellin, Antioquia!

Los Paisas, zoals inboorlingen van Antioquia worden genoemd, zijn de Texanen van Colombia! Ze houden meer van hun regio dan van hun land, en staan bekend als extra vriendelijk, deze mensen hebben ook slimme zakelijke instincten en een werkethos die begint lang voordat de zon opkomt en normaal niet eindigt tot nadat de zon onder is gegaan. Jazeker, we zijn nu in Paisaland en de trots van Antioquia loopt hier diep! Welkom in Antioquia, allemaal.

De hoofdstad van Antioquia is Medellin, ooit synoniem met drugs en geweld, is nu een van de veiligste grote steden in heel Latijns-Amerika. In feite, ga je gang en vergeet alles wat je tot nu toe weet over Medellin omdat het waarschijnlijk oud nieuws is. Ja, de stad was het hoofdkwartier en de belangrijkste moordpartij voor Colombiaanse cocaïnekartels onder het bewind van "El Patrón" Pablo Escobar en hun handlangers. Wat de media echter vergeten is te melden (tot voor kort), is het feit dat deze stad een opmerkelijke ommekeer heeft bereikt en opnieuw opkomt als een wereldleider in industrie, gastvrijheid en maatschappelijk leiderschap. Vandaag is de "stad van de eeuwige lente" een van de meest innovatieve metropolen ter wereld.

Top 1 *Tour Medellin - een stad die vooruit komt -

In het centrum van Medellin zijn goede voorbeelden bewaard van republikeinse architectuur zoals het Nutibara Hotel, en het Municipal Palace met daarnast parque Botero met sculpturen geschonken door de Maestro Fernado Botero aan de stad.

Medellin is echter voornamelijk een moderne stad waarin gebouwen zoals Plaza Mayor, EPM Library, Parque Explora, Parque Biblioteca España en het Medellin Planetarium de ultramoderne stijl bepalen die nu alle delen van de stad siert. Ze vertegenwoordigen niet alleen de nieuwe cultuurcentra en bibliotheken, maar een ontluikend gevoel van hernieuwde opkomst dat gedeeld wordt met uitbundigheid door alle inwoners van Medellin. Het zou een vergissing zijn om de naam Sergio Fajardo Valderrama niet te vermelden als we het hebben over de recente transformatie van de stad. Als burgemeester van de stad van 2003-2007 paste hij geavanceerde sociale integratieconcepten toe om ervoor te zorgen dat nieuwe bibliotheken, scholen en cultuurcentra niet alleen werden gebouwd in de welvarende delen van de stad, maar ook in de armste wijken. Zijn inspanningen hebben bijgedragen tot het creëren van een verschil in het leven van veel mensen hier in Medellin.

Ga met ons mee op een spannende tour door de geschiedenis en het heden van Medellín en leer meer over de transformatie van deze fascinerende metropool, met haar trendy restaurants, bars, en mooi winkels met made in Colombia artikelen.

Top 2 *Cultureel artistieke Tour La Comuna No. 13 San Javier - ontdekt met ons de Troste Medellin!

In deze originele tour “de Medellin Graffiti Tour” zullen we de Comuna 13 leren kennen, bekend als de gevaarlijkste buurt in Colombia, we zullen ontdekken hoe innovatieve overheidsprojecten van stedelijke vernieuwing en het gebruik van straatkunst het gebied een heldere en kleurrijke toekomst hebben gegeven. Je wordt door de wijk begeleid door lokale kunstenaars die verantwoordelijk zijn voor 90% van de artistieke tussenkomst van de jongeren gemeenschap in deze wijk.

Top 3 *Tour Pueblito Jardín - Ga met ons naar de plek waar de Engelen op vakantie komen!

Het kleine stadje Jardin is een van de mooiste pueblo's van heel Colombia en is al bijna een eeuw vrijwel onveranderd gebleven. Gelegen op ongeveer 4 uur ten zuiden van Medellin, De pueblo is beroemd in Colombia vanwege zijn bewaard gebleven en koloniale uiterlijk, evenals zijn opvallende uitzicht op de bergen en weelderige groene, met tuinen vervulde landschappen. Het belangrijkste plein van Jardin werd in 1985 uitgeroepen tot nationaal monument door de minister van toerisme van Colombia

Witgekalkte gebouwen zijn typerend in deze pueblo en contrasteren dramatisch met de fel geschilderde deuren, balkons en hangende manden met inheemse bloemen die hun buitenkant versieren.

Top 4 *Tour Jericó - in Zuid-Antioquia; staat bekend als het Athene van het zuidwesten en toont vol trots alle noodzakelijke ingrediënten voor de perfecte vakantie. Het heeft religieuze bezienswaardigheden, een goed bewaard gebleven koloniale architectuur en erfgoed, prachtig natuur rondom en het is een van de beste koffie-steden in Colombia, die cultureel rijk is.

Natuurliefhebbers, wandelaars, paragliders, zullen genieten van alles wat het landschap van Jericó te bieden heeft. Dit kleine stadje ligt in de uitlopers van de Cordillera Occidental op een hoogte van 1950 meter boven de zeespiegel. Ook kijkt het uit op de kloof van de Rio Cauca, de op een na langste rivier in Colombia, op zo'n hoogte biedt Jericó ongelooflijke uitzichtpunten.
Dit zijn veel van de redenen waarom Jericó op je bucketlist zou moeten staan terwijl je in Medellin bent of zelfs in Colombia. Gelegen op slechts ongeveer drie uur van Medellín, ontdek wat wordt beschouwd als een van de beste pueblos in Colombia.

Een bezoek aan Jericó is goed te combineren met stadje Jardin.

Top 5 * Tour Santa Fe de Antioquia - Bezoek de zo geliefde "Moeder Stad" van Antioquia

Ten noordwesten van Medellin, ongeveer een uur rijden, vinden wij een stad die sinds de 18e eeuw relatief onveranderd is gebleven qua uiterlijk en karakter. De smalle straatjes zijn erg goed onderhouden, met de witgekalkte huizen die meestal uit één verdieping bestaan, veelal voorzien met prachtige Spaanse binnenplaatsen. U vindt ook uitbundig gebeeldhouwd en typisch Antioquiaans houtwerk rond deuropeningen en ramen.

Opgericht in 1541 door Jorge Robledo, diende het als de hoofdstad van Antioquia tot 1826, toen de regering naar Medellin verhuisde. Santa Fe de Antioquia, ook bekend als La Ciudad Madre (Moeder Stad), is sinds 1960 uitgeroepen tot nationaal monument.

Niet te missen is de hangbrug Puente de Occidente net buiten de stad, gebouwd tussen 1887 - 1895, staat het op de lijst als een van de langste hangbruggen ter wereld met een lengte van 940 voet, vandaag Nationale Monument sinds 1987 en de Fernando Gómez Martínez-tunnel met een lengte van 4,6 km.

Top 6 *Tour El Peñol / Guatape -Bewonder technische vaardigheden van de Colombianen

Net ten oosten van de stad op ongeveer anderhalf uur rijden ligt het prachtige meer en recreatiegebied van El Peñol . Net als de beroemde Sugar Loaf van Rio de Janeiro, is El Peñol een 650 voet hoge granieten monoliet die oprijst uit de oevers van Embalse del Peñol, een kunstmatig meer gebouwd in de vroege jaren 1960. In Guatapé is destijds 2.262 hectare land overstroomd om plaats te maken voor een van de belangrijkste waterkrachtcentrales in het land. Avontuurlijke bezoekers kunnen zelfs de 649 treden naar boven beklimmen en een adembenemend panoramisch uitzicht te krijgen over de hele regio, met het prachtige meer beneden.

GOED OM TE WETEN: Als u met ons reist is van belang te weten dat onze prijzen inclusief excursies gelden, daar waar onze concurrenten het woord "optioneel" gebruiken en u achteraf rekening op rekening krijgt. 

Voor meer informatie en advies over groepsreizen, privé rondreis, 65+ rondreizen, ouderen reizen, zakenreizen, vogel spotten reizen, fotografie rondreizen, lustrumreizen, huwelijksreizen, individuele rondreizen, kunt u zich vrijblijvend wenden voor een passende reis voorstel tot de Colombia reisbureau specialist in alle rondreizen in Colombia.

Reizen in Colombia

Yanet Verwaal

Mobiel +31(0) 619506002

Tel. +31 (010) 7430220

 

VRAAG VRIJBLIJVEND ONZE OFFERTE AAN!