foto03.jpg

 

Vakantie in Colombia met prachtig natuur, cultuur, de rijkdommen van Colombia en haar vrolijke, gastvrije bevolking

Bogotá

 

Dag 1 Op de eerste dag zult u worden ontvangen door de gids op het vliegveld El Dorado. Er is een transfer naar het hotel in het centrum van de stad na ontvangst in het hotel, wordt u uitgenodigd om te gaan genieten van een heerlijk cocktail.

 

Dag 2 Tour door het historische centrum La Candelaria, een wijk in Bogotá. We wandelen richting Plaza de Bolivar en brengen tevens een bezoek aan La Catedral Primada de Bogotá. In de middag is er een bezoek aan El Museo de Oro. Dit museum is uniek in haar klasse en mag absoluut niet worden overgeslagen. Vervolgens gaan we met een kabelbaan naar de Cerro Monserrate, gelegen op 3150 meter hoogte waar we een fantastisch uitzicht hebben over de stad. Hier zullen we blijven tot de zon ondergaat zodat we Bogota in al haar pracht en praal verlicht kunnen zien.

 

Dag 3 Bezoek aan de Lagune van Guatavita. Onderweg zullen we stoppen bij het dorp waar de Lagune is gesitueerd. We brengen tevens een Bogotábezoek aan de Cathedral de Zipaquira of zoutmijn Nemocón. Overnachting in Bogotá.

 

Dag 4 Op de vierde dag van uw vakantie vertrekken we naar Cañon Rio Claro in het departament Antioquia.We gaan hier slapen in hutten (gezamenlijke slaapplaatsen) en kajakken op de rivier Rio Claro. Vrij om de omgeving te bekennen.

 

Dag 5 Vandaag maken we een wandeling door de Gaucharos Grot, activiteit kajakken. Er is een optie om vervolgens nog de extreem sport Cánopy uit te oefenen. Daarna is er de tijd om te uit te rusten en te genieten van de mooie omgeving van Rio Claro.

 

Dag 6 We vertrekken vandaag naar het stuwmeer Guatapé. Ook brengen we een bezoek aan de Piedra de el Peñol. We slapen in Guatapé.  

 

Dag 7 We komen vervolgens aan in Medellin, waar wij city tour zullen maken en één rit met de metrokabel.

 

Dag 8 Tour circuit in het Westen (occidente) van het Department Antioquia, wiij brengen een bezoek aan Santa Fé de Antioquia, en bewonderen de schitterende brug en tunnel van el occidente, terug naar Medellin.

 

Dag 9 Op de negende dag zal er een transfer plaatsvinden naar Salento.

 

Dag 10 Valle De la Cocora, wij bezoeken de reserva natural Acaime te paard of te voet. Wij verblijven in het typische en gezellige dorp Salento. 

 

Dag 11 De ochtend zullen wij genieten van de schitterende omgeving van de Jardin Botanico, daarna bezoeken wij de mariposario. In de middag gaan wij naar Recuca (Relato de La Cultura Cafetera) Wij verblijven in een schitterende Finca. 

 

Dag 12 Bezoek Parque National de el Cafe, in de middag terug naar de Finca hier kunnen wij genieten van de fantastische omgeving.

 

Dag 13 Wij mogen  de haciendas niet overslaan, vandaag doen wij een tour de Haciendas, deze zijn gesitueerd in de Sector richting Paraiso, wij bezoeken de Hacienda Paraiso, Pie de Chinche, Eden, wij verblijven in el Valle del Cauca.

 

Dag 14  Bezoek aan de lago Calima, Tour Panoramico, we vertrekken per boot naar Juanchaco - Bahia Malaga, de Pacific kust.

 

Dag 15/16 Activiteiten in Juanchaco, Bahia Malaga (Pacific Ocean), Kajakken, Bezoek aan grotten, wandelingen over de mooie stranden van Juanchaco, Kano (native) varen, bezoek aan watervallen. Alle activiteiten zijn afhankelijk van de eb en vloedtijden.

 

Dag 17 Na deze zeer actieve en ontspannen dagen kunnen wij ons voorbereiden voor de terug weg naar Cali.

 

Dag 18 Bezoek Silvia, resguardo Indigena Guambianos in Popayan, wij verblijven in de koloniale en zo romantisch stad van Popayan.

 

Dag 19 Vandaag een Historisch City tour in Popayan, daarna vrije tijd om te winkelen en of schitterende foto’s te maken, terug naar Cali, (La Capital de la Salsa) - hoofdstad van de Salsa.

 

Dag 20 City tour panoramiek in Cali, Circuit de Salsa.

 

Dag 21 Transfer naar vliegveld in Cali voor de terug reis naar Nederland.

 

 

LunaNoot:  Het Internationale ticket van deze reis moet als volgt worden geboekt;

Heen:  Nederland – Bogotá  (Colombia)
Terug : Cali (Colombia) – Bogotá - Nederland.

 

In de Reserve Rio Claro wordt gebruik gemaakt van gezamenlijk slaapruimtes


Reisleiding/Engelstalig sprekende gids, professionele gidsen in bepaalde gebieden.

Gezien de ligging, de klimaatzones en de overige omstandigheden in Colombia kan het zo zijn dat één van eerder genoemde gebieden (en de daarbij behorende activiteiten) niet kan worden uitgevoerd. Er zal dan een alternatieve route worden aangeboden.

 

Bogotá is door toeristen de meest bezochte stad in Colombia. Bogotá is momenteel een van de belangrijkste bestemmingen in Latijns-Amerika, waar de toerist kan genieten van een heerlijke vakantie. Het uitstekende nachtleven gecombineerd met een scala aan gastronomische, culturele evenementen, winkelcentra en meer dan veertig musea, maakt het de ideale bestemming voor alle reizigers. Rio Claro, een oase aan tropische vegetatie, wordt gekenmerkt door vochtige bossen (die groeien op kalkstenen rotsen in de marmeren deposito's in de noordelijke regio van Antioquia), is een van de mooiste en belangrijkste natuurreservaten van deze regio. Het is een plek met een hoge mate aan biodiversiteit in flora en fauna en de onbeschrijfelijke schoonheid die tot uiting komt in het transparante water van de rivier. In de loop van miljoenen jaren zijn de hoge heuvels omgevormd tot het prachtige Marmer Canon.

 

PiedraPiedra de el Peñol is ongetwijfeld een van de grootste attracties van het departement Antioquia, gelegen in Guatapé, "De Rots van Guatapé", een rots van 200 meter hoog en 100 meter in diameter, is een uitdaging voor liefhebbers van bergbeklimmen. Het lopen van 649 treden leidt naar de top van deze steen die 12.000 jaar oud is en een vulkanische oorsprong heeft.

 

Medellin is de tweede grootste stad van Colombia na de hoofdstad Bogotá, en wordt beschouwd als het centrum van commerciële, industriële en technologische ontwikkeling in het land. Ideaal om te winkelen, want men vindt hier bijvoorbeeld vooral kleding van goede kwaliteit. Medellin wordt de "stad van de eeuwige lente" genoemd. De belangrijkste gebeurtenissen is het defilé van bloemen in augustus en de kerstverlichting. Medellin Explore Park is een architecturaal werk, ontworpen als onderdeel van de stedelijke ontwikkelingsprogramma's van de burgemeester van de Colombiaanse stad voor de bewustmaking van het publiek in wetenschap en technologie. Andere bezienswaardigheid in Medellin is het grootste aquarium van Zuid-Amerika.

 

REIS CONSULTANT VOOR ADVIES RONDREIS COLOMBIA

Veel internet reisbureaus zijn alleen per telefoon of email bereikbaar. Wilt u een individuele rondreis op maat naar Colombia? Wij geven u graag een persoonlijk advies. Dit betekent dat wij samen met u gaan zitten om over uw wensen te praten dat onder het genoot van een bakje Colombiaan koffie, wijntje, biertje, wat u maar wenst, dit kan bij ons, bij u thuis of elders.

Persoonlijk contact staat bij ons hoog in het vaandel. Reizen in Colombia, uw reis adviseur gespecialiseerd in rondreizen Colombia wordt graag uw reisvriend, van een rondreis willen wij u een droomreis verzorgen.

Voor meer informatie en advies over groepsreizen, privé rondreis, senioren rondreis, ouderen reizen, zakenreizen, vogel spotten reizen, fotografie rondreizen, lustrumreizen, bruidsreizen, kunt u zich vrijblijvend wenden voor een passende reis voorstel tot de Colombia reisbureau specialist in alle rondreizen in Colombia.

Reizen in Colombia

Yanet Verwaal

Mobiel +31(0) 619506002

Tel. +31 (010) 7430220

 

VRAAG VRIJBLIJVEND ONZE OFFERTE AAN!