foto04.jpg

Tijdens een kennismaking week Colombia mag zeker niet ontbreken de levendige buurt van de hoofstad Bogota "La Candelaria"en de prachtige historische stad Cartagena de Indias.

 

Dag 1 - met zijn bijna 5 eeuwen aan geschiedenis, met een mix van moderne en historische buurten, stedelijke landschappen en enorme parken. De stad heeft samen met haar inwoners haar turbulente verleden achtergelaten om plaats te maken voor een moderne en welvarende economisch stad. Het is ook een belangrijk cultureel centrum met heel veel musea, goede resturants en chique bars. Aankomst in El Dorado International vliegveld, ontvangst door een van onze vertegenwoordigers transfers naar Hotel in het historische centrum Candelaria. Overnachting in het hotel.

 

Dag 2 – Tour Bogota Ontbijt in het hotel voor de reizigers die logeren in de historische centrum van Bogota "La Candelaria", is deze dagtocht volledig gepland te voet.

Bezoek aan De Monserrate heuvel, een prachtig uitkijkpunt van de stad en de vallei vanaf een hoogte van 3200 meter boven de zeespiegel, het is bereikbaar per kabelbaan of treintje. In 1650, een Spaanse geestelijke en een bachelor, bouwde bovenop deze heuvel een kapel gewijd aan "Santa Maria de la Cruz de Monserrate".

Voor vele jaren, duizenden Colombianen komen hier om het beeld van de "Cristo Caído y Azotado" te aanbidden. Wandeltocht in het historisch centrum (entree geld niet inbegrepen) De wandeling begint met de kerk van 'El Carmen', een kleine kerk gebouwd in het midden van de 17e eeuw en herbouwd in 1926 in grotere, om het groeiend aantal gelovigen aan 'Virgen del Carmen ". tegemoet te komen.

 

 

Op weg naar de "Plaza Bolívar", genieten van de "Casa del Nariño", de thuisbasis van de president van Colombia, in het hart van de tuinen staat een astronomisch observatorium. De sobere gevel van de kerk "Santa Clara" heeft plaatst gegeven aan het Museum van Koloniaal Arts. Rond de "Plaza Bolívar" ligt het "Capitolio Nacional", het "Palacio de Justicia", de "Alcaldia burgemeester" van Bogotá, maar ook de "Catedral Primada", de "Capilla del Sagrario" en de "Palacio del Arzobispado" . Deze plaats heeft een groot belang in de geschiedenis van het land en brengt de belangrijkste politieke en religieuze machten bijeen, en niet te vergeten de "Casa del Flaorero" waar de onafhankelijkheidsbeweging is begonnen. Voordat wij de kerk van "La Candelaria" passeren, hebben wij de mogelijkheid om de gevel van het 'Museo Militar " te bewonderen deze dateert uit de 18e eeuw behoorde tot de familie van de onafhankelijkheidsheld Antonio Ricaurte.

Lunch in een lokaal restaurant. Bezoek aan het Goud Museum (gesloten op maandag) Het Goud Museum is onderdeel van de Bank van de Republiek, het werd opgericht op initiatief van Julio Caro en Luis Angel Arango om het verdwijnen van vele pre-Colombiaanse schatten te voorkomen.

 

Sinds het museum werd opgericht in 1939, heeft de Bank van de Republiek rechtstreeks authentieke voorwerpen aangekocht van particuliere verzamelaars, alsmede van "guaqueros", grafrovers. De bijdrage van de archeologen met de laatste collectie van het museum is zeer belangrijk. Vandaag zijn er ongeveer 36.000 stukken van goud en schitterende smaragden. Het is de grootste collectie die ooit van de pre-Colombiaanse gouden voorwerpen. Terug naar het hotel diner niet inbegrepen, overnachting in het hotel.

 

Dag 3 –

Bogota-Villa de Leyva

Ontbijt in het hotel Vertrek richting Guatavita (ongeveer 1 uur)

Bezoek aan "Laguna de Guatavita" Ontdekt in 1537 door Gonzalo Jimenez de Quesada, het meer heeft een ronde vorm en is gelegen in de krater van een oude vulkaan. Hier werden ingewijd de "caciques", hoofd van de stam, door onderdompeling in het water van het heilige meer. Bedekt met goudstof, gingen ze het water van de lagune in. Vervolgens werden een groot aantal objecten van goud en smaragden in het water gegooid als een offer aan de goden. Lunch in een lokaal restaurant Verder richting Villa de Leyva (ongeveer 3 uur) Villa de Leyva is gelegen in het departement van Boyaca, 170 kilometer ten noorden van Bogotá.

Het is een magische stad vol koloniale sfeer en omringd door zeer verschillende landschappen: aan de ene kant, de woestijn van "La Candelaria", waar het klooster met dezelfde naam zich bevindt en de locatie van de archeologische en paleontologische vondsten, en aan de andere kant "Iguaque ", de heilige lagunes voor de" Muiscas " Aankomst in hotel diner niet inbegrepen, overnachting in het hotel.

 

Dag 4

Ontbijt in het hotel Panoramisch bezoek van de stad de wandeling begint met de "Plaza Ricaurte", ook bekend als "Plaza San Agustín" en verder het huis van Antonio Nariño, journalist, politicus en militair, die een belangrijke rol in de onafhankelijkheid van het land heeft gespeeld. De tour gaat verder naar de "Plaza Mayor", waarvan de oppervlakte van meer dan 14 000 m2 is het de grootste plein van Colombia.

Bezoekers zullen niet alleen de kathedraal bewonderen, maar ook de gevel van wat  ooit het huis van Luis Alberto Acuña is geweest, Colombiaanse schilder, beeldhouwer en historicus, het huis is omgetoverd is tot een museum. Bezoek aan Santo Ecce Homo Klooster Gebouwd in 1620 door de dominicanen, is gelegen in de buurt van Villa de Leyva. Het klooster heeft een opmerkelijke gouden altaar, de altaarstuk is gewijd aan Sint-Bartholomeus. De patio wordt omringd door prachtige arcades met zuilen en vele soorten planten groeien in een zorgvuldig onderhouden binnentuin. De vloer is geplaveid met fossiele stenen. Lunch in een lokaal restaurant Vertrek naar Bogotá (ongeveer 4 uur rijden ) Bij aankomst, transfer naar de terminal Avianca voor de vlucht te naar Cartagena (vlucht niet inbegrepen) Cartagena is de belangrijkste toeristische bestemming in Colombia. De locatie, aan de rand van een baai en omgeven door eilanden en lagunes, en zijn geschiedenis hebben het omgezet in de parel van het Caribische gebied en de belangrijkste haven van Colombia.

Het historische centrum is uitgeroepen tot een Nationaal Erfgoed in 1959 en een World Heritage Site door UNESCO in 1984.

Transfer naar hotel  diner niet inbegrepen, overnachting in het hotel.

 

Dag 5

Ontbijt in het hotel Bezoek aan "Cerro de la Popa" De "Cerro de la Popa" is de perfecte plek om te kunnen genieten van Cartagena als geheel, maar ook de zee, het eiland "Tierra Bomba", het historische centrum en "Boquilla". Cartagena’s  gemeenteraad vond nodig om een klooster te bouwen op de top van de "Cerro de la Popa" voor de gelovigen van de regio die zich hebben beziggehouden de sanering van het gebied.

Bezoek aan "Castillo San Felipe" De route gaat verder via de "Castillo San Felipe", oorspronkelijk genaamd "Castillo de San Lázaro", de grootste Spaanse militaire bouw van de Nieuwe Wereld. De oorspronkelijke constructie dateert van 1536 en werd uitgebreid als nodig tot 1657.

Wandel in het historisch centrum van Cartagena, de wandeling brengt ons langs de koloniale straten van het historische centrum met de belangrijkste bezienswaardigheden van de oude stad. De tour begint bij de "Torre del Reloj", de "Iglesia San Pedro Claver" en gaat door de "Plaza de la Aduana". De tour gaat verder naar de "Plaza Santo Domingo", zeer levendig 's nachts, en de spectaculaire kerk. Het "Parque Bolívar", aangenaam in de schaduw van grote bomen, en waar de "Palacio de la Inquisición" en de "Catedral Menor” zijn. De wandeling eindigt bij de "Bóvedas", met kleine winkeltjes met lokale ambachten een goede plek om te winkelen. Terugkeer naar het hotel, diner niet inbegrepen, overnachting in het hotel.

 

Dag 6

Vrije dag om de sfeer van Cartagena te genieten Lunch en diner niet inbegrepen, overnachting in het hotel.

Optioneel Een dagtocht naar de Rosario eilanden (ingang van het aquarium in San Martín de Pajarales niet inbegrepen)

De Rosario Eilanden liggen 45 kilometer ten zuidwesten van de baai van Cartagena en ongeveer een uur met de boot. Het is een archipel van koraal formatie bestaande uit 27 eilanden met kristalhelder water en het enige onderwater park in Colombia verspreid over 19 500 hectaren en huis voor een rijke en gevarieerde fauna met koralen, sponzen, weekdieren, schaaldieren, vissen, zeevogels .

Deze dag is bestemd om te ontspannen en tot rust komen in de prachtige archipel van Islas del Rosario. Lunch in het restaurant van "Gente de Mar" Halverwege de middag (15u), terug naar Cartagena Aankomst en transfer naar het hotel Prijs op aanvraag.

Ontbijt in het hotel Transfer naar Cartagena Rafael Nunez International Airport voor de vlucht naar Bogotá (vlucht niet inbegrepen) Aankomst op de terminal Avianca ("puente aereo") van Bogotá, Transfer naar de luchthaven El Dorado in Bogotá voor de  internationale vlucht.

 

Er zijn veel mogelijheden om deze reis te verlengen aan de stranden van Santa Marta in de omgeving van Nationaal parque Tayrona of el Rodadero of andere bestemmingen in Colombia.

 

Deze reis is zeer geschikt voor ouderen en senioren die geintereseerd zijn in cultuur, schitterend museums, science of art en interesante steden.

REIS CONSULTANT VOOR ADVIES RONDREIS COLOMBIA

Veel internet reisbureau s zijn alleen per telefoon of email bereikbaar. Wilt u een individuele rondreis op maat naar Colombia? Wij geven u graag een persoonlijk advies. Dit betekent dat wij samen met u gaan zitten om over uw wensen te praten dat onder het genoot van een bakje Colombiaan koffie, wijntje, biertje, wat u maar wenst, dit kan bij ons, bij u thuis of elders.

Persoonlijk contact staat bij ons hoog in het vaandel. Reizen in Colombia, uw reis adviseur gespecialiseerd in rondreizen Colombia wordt graag uw reisvriend, van een rondreis willen wij u een droomreis verzorgen.

Voor meer informatie en advies over groepsreizen, privé rondreis, senioren rondreis, ouderen reizen, zakenreizen, vogel spotten reizen, fotografie rondreizen, lustrumreizen, bruidsreizen, kunt u zich vrijblijvend wenden voor een passende reis voorstel tot de Colombia reisbureau specialist in alle rondreizen in Colombia.

Reizen in Colombia

Yanet Verwaal

Mobiel +31(0) 619506002

Tel. +31 (010) 7430220

VRAAG VRIJBLIJVEND ONZE OFFERTE AAN!